Bourgogne ligger midt i Frankrig og er mest kendt for sine dejlige vine. Men egnen er så meget mere end det. I det romerske Gallien var her storhed og magt, og spændende seværdigheder vidner herom. Holder I af en aktiv ferie, er I kommet til det rigtige sted. Grønne bakker, skove og vinmarker, floder og hyggelige landsbyer - her venter jer mange skønne oplevelser på en cykel- eller vandretur.
Vælg mellem 94 sommerhuse
I lejlighedskomplekset "Les Allées du Green" ligger denne 3-værelses lejlighed til 6 personer i udkanten af byen Beaune.
I lejlighedskomplekset "Les Allées du Green" ligger denne 3-værelses lejlighed til 6 personer i udkanten af byen Beaune. Til lejligheden hører en fælles indendørs opvarmet swimmingpool. Emne nr. 307-FR4476.300.3

Områdets hovedstad er Dijon, der måske mest er kendt for sine sennepper og farvestrålende tage, men Dijon var faktisk hovedstad for hertugerne af Bourgogne helt tilbage i det romerske Gallien. Dengang husede det milestore Palais des Ducs Europas mest magtfulde fyrster. I paladset i dag finder I kunstmuseet Musée de Beaux-Arts med nogle af hertugernes skatte og religiøse genstande samt en storslået samling af malerier og statuer fra Rubens til Monet og impressionisterne.

Den storslåede middelalderborg Châteauneuf-en-Auxois ligger i en af Frankrigs smukkeste landsbyer, Châteauneuf-du-Pape, der som navnet antyder oprindelig var Pavens by. En smuk middelalderby i det kendte vindistrikt, hvor I kan glæde jer over maleriske restauranter og butikker. De smukke renæssanceslotte Ancy-le-Franc, Bazoches og Sully er også et besøg værd.

Chantier Médiéval de Guédelon er et ambitiøst byggeprojekt, hvor formålet er at opføre en middelalderlig borg kun ved brug af de teknikker og materialer, der var kendt dengang. Borgen ligger i Treigny, i udkanten af Burgund mellem slottene Saint Fargeau og Ratilly og er et interessant bekendtskab.

Bibracte var oprindeligt en fæstning fra den keltiske stamme haeduerne og lå på det nuværende højdedrag Mont Beuvray tæt ved Autun. Her udkæmpedes i 58 f.Kr. et af de største slag under Cæsars erobring af Gallien. I dag er der arkæologisk friluftsmuseum på området, hvor man bl.a. kan se resterne af de interessante galliske befæstningssystemer.

Den romerske by Autun ligger trygt bag antikke mure, opført af kejser Augustus ca. 10 år f.Kr. To af de oprindelige porte og resterne af områdets største romerske teater kan stadig ses. Inde i byen ligger katedralen St.-Lazar med nogle af Middelalderens mest imponerende kunstværker. Dengang troede man på kulten i relikvier, og andre helgen-objekter, og da man i Autun allerede havde relikvierne efter Maria Magdalenas broder Saint Lazarus, opførtes en nye kirke, som kunne huse disse og tiltrække de pilgrimme, der kom forbi på vej mod det Hellige Land.

I byen Vézelays historiske centrum troner den imponerende kirke Saint-Marie-Madeleine omgivet af små charmerende gader og velholdte bygninger. Byen har altid været centrum for pilgrimme, og netop her mødtes Kong Philippe Auguste af Frankrig og Richard Løvehjerte af England i 1190 for at drage ud på deres 3. korstog sammen. Byen er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Klostrene i Cluny, Vézelay, Charité-sur Loire og Fontenay var cluniacenser- og cisterciensermunkenes højborge, og klosteret Abbaye de Fontenay, der er et af de ældste Cistercienserklostre af sin art i Frankrig, er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Templet for de 1000 Buddhas blev grundlagt i 1987. Centret er et meditations- og studiecenter, men man kan også besøge det som turist og få mere at vide om den buddhistiske kultur. Centret ligger i den sydlige del af Morvan, ca. 10 km fra Toulon-sur-Arroux.

I Bourgognes centrum ligger den charmerende by Beaune, der har viet et helt museum til regionens vigtigste afgrøde, vinen. Her finder I også en af områdets store seværdigheder, Hospices de Beaune fra 1443, der blev bygget som fattighus for de syge og fattige. Den fine originale bygning står i dag som et museum.

Touroparc Zoo er en herlig grøn og naturlig zoo med mere end 700 dyr fordelt på 140 arter fra alle kontinenter. Ud over at besøge dyrene kan børnene køre en tur på karussellen, med mini tog og biler på banerne og hygge sig på legepladsen eller på vandrutsjebanerne i pool-området. Tilbring en dag her med tid til at slappe af, lege med børnene og bare nyde at have tid til hinanden.

Bourgogne er helt perfekt, hvis I ønsker at opleve den smukke natur på to hjul. Nyd freden og roen på de mange afmærkede ruter, også langs floderne Yonne og Saône. I kan hente flere oplysninger om ruter uden for trafikerede veje, leje af cykler m.m. på de lokale turistbureauer. Parc Naturel Régional du Morvan er et andet oplagt bud til friluftsaktiviteter. Den enorme park rummer store skovarealer, grønne bakker og søer. Parken har flere velafmærkede stisystemer helt op i omkring 1000 m. højde, så både vandrere, mountainbikere og ryttere kan få deres lyst styret. Der kan også fiskes i søerne og floderne.

Leje af sommerhus i Bourgogne med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder at du døgnet rundt kan finde og leje et sommerhus i Bourgogne med den helt rigtige beliggenhed. Det er sommerhusudlejning i Bourgogne på den letteste måde. Lej dit sommerhus i Bourgogne nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse i Bourgogne - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at bruge Feline til leje af sommerhus i Bourgogne. Her kan du så let som ingenting finde det sommerhus der vil giver familien en vellykket ferie i Bourgogne. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus er det enkelt og sikkert at leje det. Lej dit sommerhus i Bourgogne hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus i Bourgogne her
Ferien er familiens frikvarter, men derfor er der jo ikke nogen årsag til at betale mere end nødvendigt for den. Den situation vil du aldrig komme til at stå i hos Feline. Vi garanterer at uanset på hvilket tidspunkt du lejer et sommerhus i Bourgogne, et feriehus i Bourgogne eller en feriebolig i Bourgogne er der ingen der har en lavere pris end vi har. Feline er ferie i Bourgogne til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus i Bourgogne nu!

Vælg mellem 94 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Frankrig

    Lad jeres næste vellykkede ferie gå til Frankrig: Et land, som byder på skønne naturoplevelser, gastronomi i høj kvalitet, vidunderlige strande samt en smuk og atmosfærefyldt hovedstad, der et fyldt med topattraktioner og seværdigheder i verdensklasse.
    Billede fra Frankrig af vin og ost på et bord i en vinmark