Blekinge er et naturskønt område med en interessant historie, der også involverer Danmark. Her mødes I af charmerende byer og unik skærgårdsnatur og naturligvis også en række spændende museer og familievenlige attraktioner.
Vælg mellem 322 sommerhuse
Et rigtigt dejligt feriehus til 7 personer med brændeovn beliggende i Pukavik kun 150 m fra havet med bade- og fiskemuligheder.
Et rigtigt dejligt feriehus til 7 personer med brændeovn beliggende i Pukavik kun 150 m fra havet med bade- og fiskemuligheder. Der er gode shoppingmuligheder og restauranter i Sölvesborg, Karlsham eller Kristianstad. Emne nr. 148-S03008

Er det tid til at finde destinationen for en vellykket familieferie er området Blekinge i Sydsverige et godt bud. Blekinge tilbyder både smukke naturoplevelser, interessante museer, flot arkitektur, trendy cafeer og et godt shoppingmiljø. Skærgården danner rammen om kystbyerne Karlskrona, Ronneby og Karlshamn, der hver især har mange seværdigheder at byde på.

Karlskrona er hovedbyen i Blekinge og blev i 1998 sat på UNESCO’s liste over beskyttet, kulturel verdensarv. Det skete med baggrund i byens historie som fæstningsby og det velbevarede fort og stortorv. Netop torvet er i sommerhalvåret samlingssted for en lang række aktiviteter såsom teaterforestillinger, koncerter og lege for børnene. Blekinge Museum, Borgmästaregatan 21 i Karlskrona tilbyder spændende formidling af over 10.000 års historie, blandt andet via sjove puslespil og quizzer, og har desuden også en god legeplads.

En af Blekinges hovedattraktioner er Marinmuseum Karlskrona. Museet er Sveriges nationale museum for svensk marinehistorie og har en lang række lærerige og indbydende udstillinger, hvis indhold dækker meget bredt inden for museets område. I højsæsonen samt i weekender og helligdage byder museets sømandsværksted på mange aktiviteter for børnene – prøv f.eks. fartøjssimulatoren og mød skibshunden Pricken!

Kristianopel, der ligger ca. 35 km nordøst for Karlskrona var frem til 1658 en betydningsfuld købstad med en fæstning, da den var grænseby på den daværende grænse mellem Danmark og Sverige. Dengang var byen både centrum for handel og håndværk samt et militært støttepunkt. I dag fremstår Kristianopel som en rigtig hyggelig og afslappet landsby, der sommeren igennem trækker mange feriegæster til. Overalt i byen er resterne af den gamle bymur er synlig, og man kan sagtens gå en tur på den og dermed se den historiske by lidt fra oven.

Karlshamn er den næststørste by i Blekinge og et besøg her kan med fordel kombineres med en sejltur ud til en af de naturskønne småøer i skærgården syd for byen. En af dem er det yndede udflugtsmål Tärnö med Tärnö Naturreservat – en grøn ø med et smukt fiskerleje og et udsigtspunkt, hvorfra man i godt vejr kan se Blekinges kyst. På Karlshamns Museum vises udstillinger om byens historie inden for søfart, fiskeri og industri. Museet har udstillet sine samlinger i flere af de gamle rigmandsboliger og lagerhuse i Karlshamns såkaldte kulturkvarter. Blandt dem er f.eks. Sveriges bedst bevarede købmandsgård Skottsbergska gården.

Børn i alderen 7-13 år er målgruppen for attraktionen Kreativum i Karlshamn. Det er et science center på 2.000 kvadratmeter, hvor børnene gennem leg og anvendelse af ca. 170 ”prøvestationer” kan udbygge deres viden om teknik og naturvidenskab. Måske også udfordre mor og far?

Øst for Karlshamn ligger Eriksberg Vildt- og Naturpark. Dyreparken er ca. 900 hektar og dermed et af Europas største, indhegnede naturområder med fritgående kronhjorte, dådyr, vildsvin og europæiske bisonokser. Er man heldig kan man få et glimt af hav- og kongeørne. Midt i parkområdet ligger gården Eriksberg, der stammer helt tilbage til 1700-tallet, og som i dag er indrettet med cafe og museum.

Blekinges kyster er et eldorado for de lystfiskere, der drømmer om få store havørreder, skrubber eller aborrer på krogen. Endvidere er Blekinges største å, Mörrumsåen, kendt vidt omkring for sin bestand af meget store laks og havørreder.

Leje af sommerhus i Blekinge med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder kort og præcist at du til hver en tid kan finde og leje et sommerhus i Blekinge med netop den beliggenhed du vil have. Sommerhusudlejning i Blekinge har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus i Blekinge nu og gør drømmen om en dejlig ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse i Blekinge - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at anvende Feline til leje af sommerhus i Blekinge. Her kan du hurtigt og nemt finde det sommerhus der vil giver familien en vellykket ferie i Blekinge. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus i Blekinge hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus i Blekinge her
Ferien er årets højdepunkt, men derfor er der jo ikke nogen årsag til at give mere end nødvendigt for den. Det kommer du aldrig til her. Vi står inde for at ligegyldigt hvornår du lejer et sommerhus i Blekinge, et feriehus i Blekinge eller en feriebolig i Blekinge er der ikke andre der har en billigere pris end vi har. Feline er ferie i Blekinge til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus i Blekinge nu!

Vælg mellem 322 sommerhuse

Områdeanmeldelser

2 voksne 0 børn 1 husdyr 14 overnatninger 2023 august
Vidunderlig natur og et perfekt sted at holde ferie
Kristianstad
2 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2023 august
Skærgården er rig på oplevelser. Stil f.eks. bilen i Yttre Park og nyd en times sejltur til Karlskrona, hvor der er mange spændende ting at se, inden du sejler tilbage. Eller tag turen fra Yttre Park og ud til Stenhamn, byen på den yderste skærgårdsø, der tager halvanden time med den lokale skærgårdsbåd. En tur til Øland og Kalmar kan også anbefales, og generelt i hele området.
Jämjö
4 voksne 2 børn 0 husdyr 14 overnatninger 2023 juni
Dejlig og smuk natur.
Karlskrona
8 voksne 0 børn 0 husdyr 2 overnatninger 2023 maj
Smukke omgivelser
Svängsta
3 voksne 0 børn 0 husdyr 7 overnatninger 2022 oktober
Manglede en sø i nærområdet
Kyrkhult

Andre artikler

  1. Feriebolig Sverige

    Hvis I vægter samvær omkring sjove oplevelser og lærerige aktiviteter højt i ferien, er Sverige det helt rigtige valg. Her kan I overalt finde et væld af attraktioner, aktiviteter og de skønneste rammer for stort set alle former for friluftsliv.
    Luksuriøst og veludstyret sommerhus til 8 personer med sauna, spabad og stor pejs beliggende i Ingsjön ved Göteborg.