Abruzzo byder både på skønne sandstrande, azurblåt hav, idylliske landsbyer og store nationalparker med spektakulær natur. Desuden er her et stort udvalg af spændende kulinariske specialiteter. Hvad enten I ønsker en afslappet badeferie eller dage fyldt med aktivt friluftsliv, så har Abruzzo de optimale rammer for en vellykket ferie for jer.
Vælg mellem 211 sommerhuse
Abruzzo_Depositphotos_205765920_S

Det naturskønne, rå Abruzzo er et insidertip i Italien. Langs med Adriaterhavet strækker sig en flad kyststrækning, der går over i et bakkelandskab. Dette områder dækker cirka en tredjedel af regionens areal, hvis geografiske placering ligger præcist mellem Midt- og Syditalien. To tredjedele af området er domineret af bjerge på op til 3000 meters højde.

Indenfor en omkreds af 50 kilometer forener Abruzzo Italiens tre geografiske aspekter: Kyst, bakker og bjerge!

Talrige bjergfloder baner sig vej gennem stejle klipper, slugter og brede, grønne bjergenge. Tætte ege- og bøgeskove gror frit. Ved kysten findes strande med fint sand, skjulte bugter og krystalklart vand.

Ferieboligerne i Abruzzo ligger fortrinsvis ved havet. Eksempelvis i Silvi Marina, en lille kystby med en af de dejligste strande i regionen. Silvi Marina består af en bydel ved havet og et historisk bycentrum, i hvilken der er bevaret flere middelalderlige bygningsmæssige bestanddele. Den lange sandstrand, de grønne pinjelunde og det dejlige, bakkede landskab, der ligger lidt længere væk fra havet, er et komplet billede på italienske idyl. Rundt omkring i byen dyrkes vin af den kendte sort Montepulciano.

Et andet tillokkende udflugtsmål er den noget større havneby Pescara, der i alt har mere end tyve kilometer strande. I august måned er der forbud mod fiskeri langs kysten, hvilket gør at nogle fiskere i det tidsrum tilbyder at sejle turister ud på udflugter. Via hurtigfærge kan man nå over til øen Tremti med mellemstop i Vasto på cirka to en halv time. I en af de første weekender i august afholdes Fiskerfesten ved havnen og langs kysten.

Derudover er Abruzzo også et eldorado for naturelskere. Omkring en tredjedel af arealet i Abruzzo er underlagt naturbeskyttelse. Af alle italienske regioner er Abruzzo det område, der har den største andel af naturbeskyttelsesområder – her i blandt den ældste Appenninerne, den sydligt beliggende Nationalpark i Abruzzo. I den nordlige del og omkring hovedstaden L’Aquila strækker den meget store Gran-Sasso Nationalpark sig, lidt længere sydpå ligger Maiella-Nationalpark, og mod vest frister Regionalpark Sirente-Velino med uberørt natur.

Landskabet i Abruzzo er spektakulært, præget af takkede bjergtinder og bjergkamme samt lodrette klippevægge – fuldkomment som et højalpint scenarie. Her forbliver bjergtinderne snedækkede helt ind i det sene forår. Bjerglandskabet har ikke uden grund været årsag til, at området har fået navnet ”Lille Tibet”. Her finder I blandt andet Europas sydligste gletsjer ved Como Grande eller ”De hundrede vandfalds dal”. Den uberørte, originale natur tiltrækker også sjældne, vilde dyr som Appenninerulve, kongeørne, brune bjørne (symbolet på Abruzzo Nationalpark), vandrefalke og fiskeoddere.

For vandrere og bjergbestigere venter der også enestående og betagende oplevelser i denne region. Det afmærkede rutenet er vel udbygget. Om vinteren er der endvidere 21 skiområder med i alt 368 kilometer pister til rådighed i Abruzzo.
Mens der langs kysten frem for alt sker en udvikling af masseturismen, bliver turisme hvor der er fokus på økologi og individualisme stadig mere og mere vigtig i bjergene.

Bjerglandskabets beskyttede beliggenhed har gjort, at tiden næsten er stået stille i mange byer. Således er der i en række landsbyer, og mindre byer, tårne og slotte, som har overlevet de seneste århundreder og stadig står nærmest uskadte.

Ydermere er regionen et traditionelt vindyrkningsområde (Montepulciano d’Abruzzo) og en vigtig leverandør til en af Italiens kvalitativt førsteklasses olivenolier (særlig fra områderne San Giovanni Theatino og Moscufo).
Det kulinariske Abruzzo forener ofte smagen af hav og bjerge i en ret. Først og fremmest spiller peperoni (chilli) en central rolle i det lokale køkken. ”Sugo” – pastasauce – med tomater, bacon, peperoni og gedeost er en yndet, traditionel og lokal ret. En anden specialitet er en ret af lammekød, der tilberedes på en grill, som er specialfremstillet til denne ret. Abruzzos pasta er også berømt for at være fremstillet i hånden og af høj kvalitet.

Leje af sommerhus i Abruzzo med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder at du døgnet rundt kan finde og leje et sommerhus i Abruzzo med den helt rigtige beliggenhed. Feline er sommerhusudlejning i Abruzzo på den letteste måde. Lej dit sommerhus i Abruzzo nu og gør drømmen om en dejlig ferie til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse i Abruzzo - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at benytte Feline til leje af sommerhus i Abruzzo. Her kan du uden nogen problemer finde det sommerhus der vil giver familien en vellykket ferie i Abruzzo. Når du har fundet det helt rigtige sommerhus er det enkelt og sikkert at leje det. Lej dit sommerhus i Abruzzo hos Feline nu!

Ferie til en go´pris - lej sommerhus i Abruzzo her
Ferien er den tid på året alle glæder sig til, men derfor er der jo ikke nogen grund til at betale for meget for den. Den situation vil aldrig opstå hos Feline. Vi står inde for at uanset hvornår du lejer et sommerhus i Abruzzo, et feriehus i Abruzzo eller en feriebolig i Abruzzo er der ikke andre der har en billigere pris end os. Feline er ferie i Abruzzo til en go´pris - altid!

Lej dit sommerhus i Abruzzo nu!

Vælg mellem 211 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Italien

    Pragtfuld og storslået natur, med alt fra smukke bjerge til kridhvide sandstrande og turkisblåt vand, er sammen med historiske seværdigheder og et fantastisk køkken blandt de primære grunde til, at Italien placerer sig blandt de mest populære feriedestinationer.
    Italien_Depositphotos_1194773_S