Alle kender de populære sommerhusområder ved den danske vestkyst – men her kommer et tip til et skønt, overset sted i Østjylland. Find ud af hvor der er en super dejlig børnestrand, flot natur med et rigt dyreliv og nem adgang til ”Rosernes By”, hvor du kan glæde dig til at velgørende, varmt saltbad.
Vælg mellem 106 sommerhuse
lille pige på eng
Fred og ro på en dejlig, dansk sommerdag.

Sommerferien skal give jer ny energi

Sommerferien er årets højdepunkt for alle familier, og det er også den tid på året hvor man slapper rigtigt af, og får frisk energi til at klare resten af året. Danmark byder på mange muligheder for en skøn ferie i rolige, fredelige og naturskønne områder, tæt ved hav og strand. Et hyggeligt, dansk sommerhus er den foretrukne ferieform – og de findes over alt i Danmark.

De fleste tager til Vestkysten

De fleste kender selvfølgelig de meget populære områder langs Vestkysten, nemlig Rømø, Fanø, Blåvand, Henne Strand, Vejers Strand, Hvide Sande og Søndervig. Alle sammen skønne områder med flot natur, men også steder, hvor temmelig mange mennesker samles byer, seværdigheder og attraktioner om sommeren. Det kan godt virke en smule hektisk i en situation, hvor du og familien virkelig har brug for at koble af.

Et skønt, men overset alternativ

Men hvad gør man så? Ja, der er heldigvis temmelig mange andre ferieområder at vælge imellem, og her kommer et tip til et af dem der ofte bliver overset. Her kan I oven i købet kombinere en super dejlig og meget børnevenlig sandstrand med en udflugt til et velgørende, varmt saltbad.

Det drejer sig om ferieområdet St. Sjørup, som er et mindre sommerhusområde på den nordligste del af Djursland, ikke langt fra Randers Fjord. Dette dejlige område i Østjylland er helt perfekt til familier med mindre børn, som først og fremmest er på udkig efter rolige, natuskønne omgivelser.

Super dejlig strand

Stranden er noget helt for sig selv. For at komme der til skal man først igennem et flot landskab med grønne bakker, lyng, blomster, som kaldes ”Paradiset”. Derefter venter en gåtur igennem et Vadehavsagtigt landskab med lav vand, før man når sit mål: En sandbanke i landskabet, som er præget af et meget rigt dyre- og fugleliv.
Tag madkurven med og glæd jer til at tilbringe nogle dejlige timer sammen med børnene, der vil elske at pjaske og soppe i det lune, lave vand – og selvfølgelig også at gå på jagt efter smådyr i vandet.

Rosernes by

Fra St. Sjørup tager det ikke så længe at køre til Mariager, som ligger smukt ved Mariager Fjord. Det er en vidunderlig gammel by fyldt med pittoreske gader og stræder med bindingsværkhuse og roser, der slynger sig alle vegne. Det har givet den tilnavnet ”Rosernes By”.

Det døde hav i Østjylland

Her finder I Mariager Saltcenter, som bl.a. byder velkommen til en badetur i sin helt egen version af Det Døde Hav. Nyd den skønne fornemmelse af vægtløshed, som det saltholdige vand giver, mens temperaturen omkring de 40 grader løsner op for spændinger i krop og sjæl.

Saltvand bløder stive muskler op og stimulerer blodcirkulationen, hvis koncentrationen er høj nok. Og det er den. Den er nemlig helt oppe på 30%, ligesom Det Døde Hav i Israel.
Slap af i det dejlige vand og mærk, hvordan batterierne bliver ladet op. Skal det være ekstra godt, så prøv en saltpeeling, som renser huden. Mens du forkæler dig selv på denne måde, er der masser af spændende aktiviteter at kigge på for manden og børnene.

Vælg mellem 106 sommerhuse

Andre artikler om St. Sjørup

  • Sommerhus St. Sjørup

    På nordsiden af Djursland ligger børnevenlige badestrande med skøn sandbund og lavt vand på rad og række, så I kan roligt planlægge en ferie med leg og afslapning ved havet. Området byder også på masser af oplevelser for lystfiskere, cyklister og glade vandrere, og kan I lide at besøge museer, forlystelser og dyreparker, bliver I begejstrede, for her er noget for enhver smag, alder og interesse.
    Sommerhus til 8 personer beliggende i første række ved St. Sjørup strand med udsigt til Kattegat fra alle rum og kun ca. 100 m til vandkanten og badestrand.

Andre artikler

  1. Sommerhus Djursland

    Djursland er et utroligt populært område, som har det hele. Strandene er er i topklasse, naturen er flot og I kan frit vælge mellem en perlerække af seværdigheder og attraktioner. Kig f.eks. indenfor i Herregårdsmuseet, se kunst i verdensklasse i Glasmuseet Ebeltoft og besøg Djurslands Jernbanemuseum. Der er mange muligheder for udflugter, besøg f.eks. Nationalpark Mols Bjerge.
    Djursland_ 045-07903