Det Nationalhistoriske Museum_Frederiksborg Slot
Det Nationalhistoriske Museum
Frederiksborg Slot
3400 Hillerød
48 26 04 39
Vælg mellem 953 sommerhuse

Oplev det overdådige pragtslot - Frederiksborg Slot og Det Nationalhistoriske Museum

Frederiksborg Slot ligger smukt på tre små holme i slotssøen i Hillerød. Inden for slottets mure venter store kulturelle oplevelser for hele familien, mens de naturskønne omgivelser indbyder til fredfyldte havevandringer og sejlture.

Frederiksborg Slot blev bygget af Christian 4. i 1600-tallets første årtier og er Nordens største renæssanceanlæg. Det nye byggeri skulle fremhæve og styrke Christian 4.s position som en magtfuld europæisk monark. Derfor er slottet rigt udsmykket med symbolske og dekorative elementer som det imponerende Neptunspringvand og Kongefløjens marmorgalleri.

Siden 1878 har Frederiksborg Slot rummet Det Nationalhistoriske Museum, der fortæller 500 års Danmarkshistorie gennem sin samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, og drives i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

Det Nationalhistoriske Museum fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri, og fortællingerne understøttes af slottets smukke historiske omgivelser. På museet stifter man bekendtskab med personer og begivenheder, der har været med til at forme landets historie fra middelalderen til det 21. århundrede.

Museets fine periodeinteriører og slottets imponerende pragtrum giver et sansemættet indtryk af skiftende stilarter og perioder samt tidligere tiders omgangsformer. Museets portrætsamling udgør landets største og betydeligste, og samlingen af malerier, buster, tegninger og fotografier suppleres løbende med nye værker.

Med skiftende særudstillinger, faste søndagsomvisninger og sæsonaktiviteter for børn holder museet dialogen med fortiden i gang og sætter perspektiv på danmarkshistorien og portrætkunsten.

Det Nationalhistoriske Museum byder velkommen hver dag, året rundt!

Det Nationalhistoriske Museum_Riddersalen
Vælg mellem 953 sommerhuse

Andre artikler om Nordsjælland

Vis alle artikler om Nordsjælland