Danmarks Sukkermuseum
Danmarks SukkerMuseum
Løjtoftevej 22
4900 Nakskov
54 92 36 44
Vælg mellem 401 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Oplev Danmarks eneste SukkerMuseum

Det er ikke en tilfældighed at museet er placeret på ’Sydhavsøerne’. Her har sukkerfremstilling haft en væsentlig rolle i gennem mere end 100 år, og mere end halvdelen af befolkningen har på en eller anden måde været tilknyttet dette erhverv.

Den første sukkerfabrik i Danmark, blev opført i Odense i 1872 og kort efter, blev der opført en sukkerfabrik på Lolland. I dag findes der kun to sukkerfabrikker i Danmark, hvoraf den ene er beliggende nær museet i Nakskov.

Sukkermuseet, der blev stiftet i 1999, viser et bredt udsnit af effekter fra de tidligere i alt 9 fabrikker. Derudover belyses i en særudstilling importen af arbejdskraft fra Sverige og Polen til at klare lugearbejdet i roemarkerne. Muset råder desuden over mange gamle film om roedyrkning og sukkerfabrikation.

Hvert år modtager sukkerfabrikkerne store mænger kalksten fra Gotland, heri er er der fundet fossiler som også kan ses på museet.

Danmarks Sukkermuseum
Vælg mellem 401 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Andre artikler om Nakskov

  • Sommerhus Nakskov

    Den hyggelige maritime by Nakskov ligger i skønne omgivelser for enden af Nakskov Fjord. Byen er Lollands største og har en af landets ældste gågader med mange spændende specialbutikker. Området byder på dejlige cykel- og gåture, og I kan med fordel tage fiskestænger med. Dejlige børnevenlige badestrande, lystbådehavne, dyreparker, gravhøje og museer sikrer ferien aktiviteter for hele familien.
    Hyggelig lejlighed til 2 personer i Nakskov, kun et stenkast fra havnen.