Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
66136630
Vælg mellem 1.169 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Store oplevelser for hele familien

Danmarks Jernbanemuseum ligger i centrum af Odense, som nabo til Odense banegård. I det autentiske lokomotivværksted fra 1954 kan I opleve mange flotte vogne og lokomotiver, der viser jernbanens historie gennem knap 200 år. Museet er et hyggeligt og lærerigt udflugtsmål for hele familien, hvor I kan genfortælle historier fra gamle dage til børn og børnebørn.

Kig ind i de kongelige salonvogne, se sneploven fra dengang der var isvinter, oplev 1970'er kupéen med askebægre og gense den orange traktor, kendt fra "Olsen-banden på sporet". Sæt gang i de små modeltog, studer de fascinerende færgemodeller og træd ind i postsorteringsvognen fra en tid før Facebook. Gå mellem de store damplokomotiver, se skinnebilen, den to-etagers udflugtsvogn og rutebilen fra dengang farfar var barn.

Gå trygt på museum

Vi har 21 spor med god plads til alle. Der er også et stort udeareal med drejeskive, kulgård og vandkran. Vi har indført en lang række initiativer, som gør museumsbesøget til en tryg oplevelse.

Fantastisk sted for børn

De mange tog fascinerer børnene, og de vil elske at gå på opdagelse mellem de store damplokomotiver. For de mindste børn er Børnebanegården et sikkert hit - en banegård i børnestørrelse med billetsalg, kontroltårn og plads til leg. Besøg også den udendørs legeplads, hvor børnene kan udforske det store trælokomotiv eller rutsche fra toppen af vandtårnet.

Få en tur med minitoget

Minitoget er for hele familien. Hver dag er der flere afgange med minitoget, enten inde eller ude. Her kommer I forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse, bl.a. den gamle Lillebæltsbro, en stationsby og en Storebæltsfærge.

Alle aktiviteter på museet er inkluderet i entréen.

Åbent 362 dage om året

Danmarks Jernbanemuseum har åbent alle dage kl. 10-16. Der er kun lukket den 25. december, 31. december og 1. januar. I vinterferien, påskeferien og efterårsferien har museet åbent kl. 9-16, og i sommerferien er der åbent kl. 10-17. Se mere på jernbanemuseet.dk

Vælg mellem 1.169 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Andre artikler om Fyn

Vis alle artikler om Fyn