Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense C
66 13 66 30
Vælg mellem 2.241 sommerhuse

Store oplevelser for hele familien

Oplev den danske jernbanehistorie på nært hold i den autentiske remisebygning fra 1954. I remisens 21 spor viser vi en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne. Fra Danmarks ældst bevarede damplokomotiv, H40 fra 1868 til det store dieselelektriske ME-lokomotiv fra 1981. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se sneploven, skinnebilen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. På udearealet finder I en stor drejeskive, vandkran og kulgård.

Kom inden for i mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Et eldorado for børnene
De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i vores mange vogne og lokomotiver. Du kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Her kan de lege lokomotivfører, sælge billetter og lade fantasien få frit spil. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner. Hver dag kører det populære minitog. I må prøve så mange gange, I har lyst.

Nyheder i 2017
Stort udendørs lære- og legeområde: Kæmpe damplokomotiv og vandtårn, hvor børnene kan gå på opdagelse. Helt nyt minitogsanlæg iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Åbner 18. juni.

Drømmenes Kupé: Ny særudstilling om danskernes togrejser til fjerne destinationer. En poetisk udstilling med fokus på Interrail- og Wagons-Lits-rejser. Åbner 18. marts.

Alle dage kl. 10-16

Danmarks Jernbanemuseum har åbent alle dage kl. 10-16 (kun lukket den 24.-25. december, 31. december og 1. januar).

Vælg mellem 2.241 sommerhuse

Andre artikler om Fyn

  • Sommerhus Fyn

    Fyn er er naturskøn og fredelig plet lige i midten af Danmark. Langs de fynske kyster findes mere end tusind skønt beliggende sommerhuse, så uanset hvor I vælger at tage hen vil der aldrig være langt til vandet. Besøg øens maleriske købstæder, Odense og glæd jer til de mange skønne ferieoplevelser der venter på Fyn.
    Dejligt sommerhus til 8 personer beliggende kun 125 m fra vandet, 7 km syd for Nyborg på Fyn.
  • Poolhus Fyn billig

    Et poolhus Fyn billig er den fuldendte ramme om et uforglemmeligt ophold sammen med familie eller venner.
Vis alle artikler om Fyn