danmarks ferguson museum_fergusondage-2009-niels 157 skulptur m Eva Kjær
Danmarks Ferguson Museum
Købmagervej 1
7130 Juelsminde
20 44 73 68
Vælg mellem 296 sommerhuse

Traktorer i massevis

Jeg har altid været interesseret i landbruget i almindelighed og Ferguson-traktorer i særdeleshed. Derfor har jeg opbygget et privat museum - Danmarks Ferguson Museum – på gården Ankerslund. Museet blev åbnet i 2000, og i dag kan vi præsentere Dem for ca. 200 traktorer, hvilket er Nordeuropas største samling af Ferguson-traktorer, som er åben for publikum.

I museets store hal viser vi ca. halvdelen af samlingen fra perioden 1940 - 1964 sammen med andre veteranlandbrugsmaskiner. De fleste traktorer har jeg selv restaureret og gjort køreklare, og hver enkelt præsenteres med tekniske data og historie.

Den grå Ferguson traktor sendte tusindvis af arbejdsheste på pension og satte gang i mekaniseringen af landbruget efter Anden Verdenskrig. Men Ferguson gjorde sig ikke kun gældende indenfor landbruget. En Ferguson traktor var det første motorkøretøj på Sydpolen.

Det er for mig en glæde at drive mit Ferguson Museum, idet jeg hver dag møder mange positive og interesserede mennesker. Fortid og nutid mødes her på gården. De gamle traktorer giver mig i dag drivkraft og dermed livskvalitet.

Stalden er åben for publikum, men respekter venligst at dyrene ikke kan lide støj, så børn må kun opholde sig der ifølge med voksne.

I gårdens naturlige omgivelser, er der borde med bænke, både udenfor og i den gamle bindingsværks lade, hvor man er velkommen til at nyde medbragt mad.

Der er også en grå Ferguson opstillet udenfor, som alle - uanset alder - kan sætte sig op på, og fornemme, hvordan det var dengang landmanden dyrkede sine marker med den.

Gårdens hund Bella er meget godmodig overfor enhver uanset størrelse.

Jeg glæder mig til at byde jer velkommen.

Med venlig hilsen

Henrik Nielsen Stifter, ejer og direktør for Danmarks Ferguson Museum

Vælg mellem 296 sommerhuse

Andre artikler om Juelsminde

  • Sommerhus Juelsminde

    Juelsminde et stort og populært område ved den jyske østkyst som byder på flere hundrede skønt beliggende sommerhuse. Her er en stribe af de mest børnevenlige strande i Østjylland. Der er mange sjove aktiviteter på frilandsmuseet Glud Museum. Kig indenfor på gården Ankerslund og se traktorer og køer i lange baner. Der er masser af muligheder for shopping i området.
    I første række ved Pøt Strand, Juelsminde ligger dette dejlige feriehus til 8 personer med et stort panoramaparti mod havet i både poolrum og stue.
  • Sommerhus Juelsminde privat Mirabellevej

    Glæd dig til et uforglemmeligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Juelsminde privat Mirabellevej. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus her på siden.
Vis alle artikler om Juelsminde