Oversigt

Beskrivelse

Om Feriecenter Vesterhavet/Fanø
Alene beliggenheden direkte på den berømte, brede strand er hele ferien værd. Intet andet hotel på Fanø kan som Feriecenter Vesterhavet tilbyde en så enestående udsigt over Vesterhavet. Alle ferielejligheder har balkon eller terrasse og de fleste en pragtfuld havudsigt. Feriecentret tilbyder en lang række faciliteter inde som ude - se listen over faciliteter nedenfor.

Stranden strækker sig over 12 km sydpå og indbyder til sjov og leg både i det friske hav og i vandkanten, hvor det skarpe øje måske vil gøre sommerens fund - en gylden ravklump.

Færgeoverfarten fra Esbjerg tager kun 12 min. Vil I nyde badelivet på hotellet, er der både en udendørs og indendørs swimmingpool at boltre sig i. Udenomsplads er der også nok af. I kort afstand finder man vej til øens skovlegeplads, der ikke alene er unik pga sin beliggenhed, men også de forskellige legeredskaber er udformet i træ af forskellige kunstnere. En rolig dag ved den nyanlagte fiskesø kan medføre spændende aftensmåltider til hele familien.

Fanø tilbyder mange aktiviteter: minigolf, hesteridning, tennis, squash, museumsbesøg og flere kulturelle attraktioner. Der er rig mulighed for at leje cykler, så hop i sadlen og oplev Fanø i ro og mag.

Bemærk! - Da alle husene har individuelle ejere, kan indretning og udstyr variere fra hus til hus. De viste billeder afspejler ikke alle husenes indretning og udsmykning.

Husdyr: Antallet af boliger, hvor husdyr er tilladt, er begrænset, og en booking med husdyr er derfor altid på forespørgsel - også selvom der modtages en bookingbekræftelse (denne gælder udelukkende boligtypen). Først når vi sender en sep. bekræftelse for husdyr er bookingen bindende og lejen skal indbetales.

Faciliteter
Indendørs

Swimmingpool
Legerum
Bordtennis
Dart
Møntvaskeri
Gratis internet i aktivitetsrum

Udendørs
Opvarmet  swimmingpool (1/7-1/9)
Skovlegeplads
Petanquebane
Bordtennis
Udeskak
Grillpladser

Visse aktiviteter er mod betaling

 

 

Hvad skal jeg opleve på og omkring Fanø?
Fanø Feriecenter ligger 50 meter fra kysten på Fanø. Når du holder ferie på Fanø skal du selvfølgelig opleve den charmerende ferieø, men du kan også opleve:

 • Fanø byder på naturskønne oplevelser og charmerende byer som Sønderho på den sydlige del af øen.
 • Nationalpark Vadehavet er især kendt for naturfænomenet Sort Sol, når millioner af stære danser hen over himlen. Det kan opleves til foråret og efteråret. Derudover kan du også tage på jagt efter østers og kigge efter sæler i Vadehavsområdet.
 • Esbjerg, når du har brug for en pause fra øferien, kan du sejle til Esbjerg, der byder på hyggelige gader, museer og skulpturen De Fire Hvide Mænd.
 • Blåvandshuk - Danmarks vestligste punkt, hvor du også kan besøge Blåvandshuk Fyr.
 • Rømø og Mandø - syd for Fanø finder du øerne Rømø og Mandø, som bestemt også er et besøg værd.


Området omkring Fanø Feriecenter
Fanø er, internationalt set, et af Danmarks bedst kendte feriesteder og har været det siden 1891, da Fanø Vesterhavsbad blev etableret. Den 50-200 meter brede strand langs Fanøs vestside er aldeles storslået. Ø-naturen består ellers overvejende af hede og klitvegetation, og herudover optager den i 1892 anlagte Fanø Klitplantage ca. 1225 af øens i alt 2750 ha land. Enkelte områder, der anses for særligt karakteristiske for øen, er fredede, bl.a. et 60 ha stort klitareal nord for Vesterhavsbadet med fin udsigt fra klittoppene over kilometerlang strand samt over til Skallingen.

Stranden strækker sig over 12 km sydpå og indbyder til sjov og leg både i det friske hav og i vandkanten, hvor det skarpe øje måske vil gøre sommerens fund - en gylden ravklump. Vil I nyde badelivet på hotellet, er der både en udendørs og indendørs swimmingpool at boltre sig i. Udenomsplads er der også nok af. I kort afstand finder man vej til øens skovlegeplads, der ikke alene er unik pga sin beliggenhed, men også de forskellige legeredskaber er udformet i træ af forskellige kunstnere. En rolig dag ved den nyanlagte fiskesø kan medføre spændende aftensmåltider til hele familien. Fanø tilbyder mange aktiviteter: trampolin, minigolf, hesteridning, tennis, squash, museumsbesøg og flere kulturelle attraktioner. Der er rig mulighed for at leje cykler, så hop i sadlen og oplev Fanø i ro og mag.

Fanø Golfklub har ikke alene Danmarks ældste golfbane, men også Danmarks eneste linksbane, der ligger mindre end 100 meter fra Fericenter Vesterhavet.

I den sydlige ende af Fanø ligge Sønderho, nærmest et levende frilandsmuseum. Husene er flere hundrede år gamle, og der ligger en historie i hvert eneste vindue, man passerer på sn færden gennem de små, smalle, snoede gader. Der er mulighed for guided vandreture i vadehavet, en tur i det fri med naturvejleder eller en rundvisning i nogle af de mange bunkers, der ligger spredt rundt om på øen.

Hvis I planlægger en heldagstur, eventuelt til fastlandet, er Esbjerg et godt udflugtsmål med masser af indkøbsmuligheder og en lang række kulturelle tilbud, og færgeoverfarten til Esbjerg tager kun 12 min.

Ribe VikingeCenter
Træd ind i vikingernes verden. Rejs 1000 år tilbage i tiden. Vikingeskibet ligger ved kajen, hvor der arbejdes og handles. Gå en tur i Ribe By, år 825, hvor du kan lugte, høre og smage vikingetiden. På storgården græsser de islandske heste, gnisterne springer i smedjen, og der laves mad ved ildstedet.
Rovfugle på tæt hold: Oplev falkoneren flyve sine rovfugle og mærk suget i maven, når slagfalken styrtdykker ned blandt publikum.
Aktiviteter for hele familien: Besøg legepladsen og rejs ind i gudernes verden - hvis du tør! Mød rigtige vikinger og prøv selv at slå ild, bage brød og skyde med langbue.

Museet Ribes Vikinger
Se de mange tusinde fund fra vikingetidens og middelalderens Ribe. Oplev Ribes historie fra år 700 til år 1700. Se glasperler og skeletter. Stå i de rekonstruerede miljøer hvor man kan gå ned i et vikingeskib. Se videofilm om vikingetid eller prøv en ringbrynje i legerummet Kristine og Rolf. Nyd en historisk menu i museumscaféen og gå på opdagelse i museumsbutikken.

Vadehavscentret
Udstillinger om naturen og kulturen ved Vadehavet for hele familien. Multimedieshow med dramatisk film-, video-, billed- og lydforestilling i et stormflodstruet område. Fang en krabbe i rørebassinet eller lav en stormflod i digekarret. Lær om tidevandet, og om et af verdens største spisekamre for millioner af trækfugle.

Hjemsted Oldtidspark
Besøg Hjemsted Oldtidspark, hvor der for 2000 år siden lå en jernalderlandsby. Tag med på en tidsrejse, der starter i det 1000 m2 underjordiske museum, og fortsætter i et miljø af jernaldergårde, forsvarsanlæg og romerske kastemaskiner. Fra primo maj til ultimo september er der varierende gør - det - selv - aktiviteter og events. I højsæsonen beboes gårdene af "ægte" jernalderfamilier. I højsæsonen vil der også være særlige børneaktivitetsdage og museumsdage.

Faciliteter

 • Afstande

  • Golfbane
   100 m
  • Hav/fjord
   50 m
  • Indkøb
   1,5 km
  • Køretid LEGOLAND (min.)
   75
  • Restaurant
   200 m
  • By
   3 km
 • Aktiviteter

  • Grillplads
  • Petanque/boule
 • Børneaktiviteter

  • Aktivitetsrum/legerum
  • Legeplads
 • Generelt

  • Byggeår
   1974
 • Indretning

  • Møntvaskeri
  • Røgfrit hotel
 • Velvære

  • Sauna
  • Swimmingpool inde
  • Swimmingpool ude