Strandingsmuseum St. George
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
+4596115020
Vælg mellem 509 sommerhuse

Verdenshistorie på Vestkysten

Et besøg på Strandingsmuseum St. George i Thorsminde er en oplevelse for alle sanser og for hele familien.

Helt ude ved Vesterhavet i Thorsminde ligger Strandingsmuseum St George. I foråret 2017 genåbnede museet i nye bygninger og med nye udstillinger, der siden har begejstret museumsgæster og anmeldere.

På Strandingsmuseum St. George fortæller vi dramatiske strandingshistorier om de hundredvis af skibe, der gennem tiden er forlist på den farlige jyske vestkyst og om befolkningens møde med søfolk fra hele verden.

Museets hovedattraktion er beretningen om en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, der skete ud for Thorsminde i julen 1811, hvor de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence strandede. Næsten 1400 søfolk druknede. Følg de to skibe på deres sidste rejse, og bliv klog på livet ombord, når du besøger banjerdækket med de mange genstande, som dykkere har bjærget fra vragene. Kom tæt på St. George’s kæmpestore ror i tårnet, og nyd den storslåede udsigt over havet, kysten og fjorden fra udsigtsplatformen øverst oppe i tårnet.

Gå på opdagelse i udstillingerne, lyt til fortællingerne, prøv de interaktive spil, se filmene, klæd dig ud som engelske marinere anno 1811, kig ned i skuffer og ind i skabe, dyk ned i marinarkæologens univers med lommelygte og leg på havets bund – helt uden at blive våd.

Rund besøget af med en shoppetur i museumsbutikken og nyd en kop kaffe i Café St George med udsigt til havet, havnen og den udendørs maritime legeplads.

Der er gratis entré til museet for børn og unge op til 18 år.

Vælg mellem 509 sommerhuse

Andre artikler om Thorsminde

  • Sommerhus Thorsminde

    Glæd jer til at nyde livet på den meget børnevenlige Thorsminde strand. Det er en skøn sandstrand med klitter og et "bassin" med roligt vand, som er perfekt til børn. Der er meget fine muligheder for lystfiskeri, så kast snøren ud og få nogle hyggelige timer med de forventningsfulde børn. Oplev havets dramatiske side på Strandingsmuseum St. George.
    Dette skønne feriehus med spabad til 8 personer, ligger i den lille fiskerby Thorsminde, på en dejlig naturgrund, meget tæt på Vesterhavet.