Strandingsmuseum
Strandingsmuseum St. George
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
6990 Ulfborg
96 11 50 20
Vælg mellem 438 sommerhuse

Vidunderligt og grufuldt!

På Strandingsmuseum St. George i Thorsminde vest for Holstebro får du historien om verdens værste stranding og mere end 1.300 engelske søfolks død.

Lige så rart, det er at bade i Vesterhavet om sommeren, lige så forfærdeligt kan havet være om vinteren.

I Thorsminde ved den jyske vestkyst vest for Holstebro fortæller Strandingsmuseum St. George historien om verdens værste stranding julenat 1811, da mere end 1.300 britiske søfolk omkom i en frygtelig vinterstorm.

Dét kan være svært at forestille sig, når man svømmer rundt i sommerens varme havvand, men på museet får du historien serveret på en nærværende måde. Tusinde effekter er reddet op fra havets dyb og de to britiske linjeskibe, der begge blev knust i brændingen.

Den store tragedie er ikke det eneste drama, der har udspillet sig i farvandet ud for den jyske kyst- og fiskeriby. Museet fortæller også historien om flere af de mange, andre strandinger, der har ramt kysten, for der har været mange.

Børn er absolut ikke nogen hindring for nogle interessante timer på museet. I et særligt legehjørne med ubåd, periskop, akvarium m.m. får børnene nemlig også et unikt indblik i havets hemmeligheder og de mange spændende historier, som gemmer sig under havets overflade, og det serveres på deres egne præmisser.

Museet er imidlertid andet og mere end blot udstillinger og leg. Her finder du nemlig også en butik. Her finder du blandt andet en række relevante, historiske bøger, der knytter sig til de dramatiske begivenheder på havet.

Det er også muligt at købe mundblæste kopier af de originale skibsglas fra officersmessen på St. George og forskellige glas, der har været brugt af dels den engelske flåde og den danske.

Her er også mere moderne gaveeffekter som t-shirts, kasketter og smykker. Du kan med fordel slutte besøget af med en tur ud på Thorsmindes lange mole.

Åbningstider i 2015:

02. jan. - 28. mar. 11.00 - 16.00
29. mar. - 31. okt. 10.00 - 17.00
01. nov. - 30. nov. 11.00 - 15.00
01. dec. - 26. dec. Lukket
27. dec. - 30. dec. 11.00 - 15.00
31. dec. - 01. jan. Lukket

Strandingsmuseum St. George
Marinarkæologisk Center
Vesterhavsgade 1E, Thorsminde
DK-6990 Ulfborg
Tlf: +45 96 11 50 20
info@strandingsmuseet.dk

Vælg mellem 438 sommerhuse

Andre artikler om Thorsminde

  • Sommerhus Thorsminde

    Glæd jer til at nyde livet på den meget børnevenlige Thorsminde strand. Det er en skøn sandstrand med klitter og et "bassin" med roligt vand, som er perfekt til børn. Der er meget fine muligheder for lystfiskeri, så kast snøren ud og få nogle hyggelige timer med de forventningsfulde børn. Oplev havets dramatiske side på Strandingsmuseum St. George.
    Dette skønne feriehus med spabad til 8 personer, ligger i den lille fiskerby Thorsminde, på en dejlig naturgrund, meget tæt på Vesterhavet.