Sporvejsmuseet Skjoldensholm
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm
Skjoldenæsvej 107
4174 Jystrup Midtsjælland
57 52 88 33
Vælg mellem 3.258 sommerhuse

Tilbageblik på et stykke fortids-Danmark

Danmarks længste museum, Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, har kørende sporvogne fra hver af de danske sporvejsbyer, samt fra flere udenlandske byer. Museet er beliggende ved Jystrup mellem Ringsted og Roskilde i det naturskønne Midtsjælland.

Når I besøger Sporvejsmuseet sættes tiden tilbage til 1950’erne og I bliver modtaget af en sporvognskonduktør, som sælger billetterne til museet. I remiserne ved forpladsen er der udstillet sporvogne og busser, som I har mulighed for at komme op i. Desuden er der skiftende udstillinger omkring sporvejs- og busdriften i Danmark.

Ved remiserne holder sporvogne, som vil køre jer ud på den 1,8 km lange strækning. Billetten, som I har købt ved indgangen giver ret til ubegrænset kørsel med sporvognene hele dagen. Undervejs på den 1,8 km lange strækning er der 5 stoppesteder, der hver har deres historie - spørg konduktøren undervejs.

På endestationen, Eilers Eg, er der picnicplads så tag madkurven med og nyd den skønne natur i området. I den opstillede cafevogn, kan I også købe en forfriskning.

Sporvejsmuseet Skjoldensholm5
Vælg mellem 3.258 sommerhuse

Andre artikler om Sydsjælland

  • Sommerhus Sydsjælland

    Når turen går til Sydsjælland kan du vælge mellem en række dejlige ferieområder med det største udvalg af skønt beliggende sommerhuse. Her venter også super gode badestrande, spændende attraktioner og oplevelser i stribevis.
    Særdeles velholdt kvalitetshus til 7 personer med en fantastisk beliggenhed i Karrebæksminde og udsigt over fjorden.