Odsherreds Trafikmuseum
Hørve station
4534 Hørve
+4559656789
Vælg mellem 150 sommerhuse

Odsherreds Trafikmuseum på Hørve station

Lokaltog har sit eget trafikmuseum i pakhuset på Hørve station.

Det smukke Odsherred byder på mange forskellige seværdigheder foruden den skønne natur. Der er således mange muligheder for en god feriedag ude i naturen ved skov og strand, og et godt supplement hertil kunne f.eks. være et besøg på Trafikmuseet.

På museet findes brikker af historien om den kollektive trafiks udvikling i Region Sjælland, primært i Vestsjælland.

Ideen til Odsherreds Trafikmuseum opstod i 1991, da nu afdøde Aksel Valentin-Petersen fra Asnæs søgte efter et egnet sted til at udstille sine sirligt byggede skibsmodeller, bl.a. af skibe, som havde sejlet på Issefjorden. Planer om et lokalt museum faldt hurtigt på plads, og trafikmuseet blev åbnet i maj 1992. Museet har en stor samling af billeder og effekter primært med relationer kollektiv trafik.

Udstillingen på museet ændres løbende. Dog vil der altid være udstillet billeder og effekter, der knytter sig til lokalbanerne i Vestsjælland, busruterne og flere færgeruter. I et hjørne på museet findes effekter fra postvæsnet placeret, og her findes også tavler med frimærker og julemærker med motiver fra den kollektive trafik. Endelig vil du som besøgende også finde materialer om lokale fragt- og vognmandsruter, hyrevognskørsel m.m.

I museets montrer findes gamle signallygter, billettænger, stempler m.m. fra jernbanerne og postkontorerne samt naturligvis Aksel Valentin-Petersens flotte skibsmodeller af skibe, der sejlede i rutefart på Issefjorden, samt flere DSB-færger.

På billettrykkemaskinen fra 1922 trykkes der stadigvæk edmonsonske papbilletter bl.a. til Vestsjællands Veterantog.

Museet har normalt åbent:
Onsdag og lørdag kl. 10.15-14.00 i månederne juni, juli og august samt onsdag og lørdag i skolernes efterårsferie.

Entrépriser: Voksne 30,- kr. og børn 10.- kr.

Gruppebesøg - også uden for normal åbningstid - kan aftales med Ole-Chr. M. Plum, tlf. 4073 8499.

Vælg mellem 150 sommerhuse

Andre artikler om Odsherred

  • Sommerhus Odsherred

    Odsherred er et naturskønt og fredeligt sommerhusområde, hvor I kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse til enhver pengepung. Glæd jer til flere skønne og meget børnevenlige strande med lavt vand, hvor I kan hygge jer sammen med børnene. Der er mange muligheder for udflugter, f.eks. til Sjællands største vandland som I finder i Sommerland Sjælland.
    Odsherred Emne nr. 090-60787