Museum Vestsjælland
Oldvejen 25C
4300 Holbæk
59432353
Vælg mellem 97 sommerhuse

Vestsjællands historie fortalt på 11 måder

Her er en kort introduktion til Museum Vestsjællands 11 besøgssteder.

Holbæk Museum

Holbæk Museum har siden 2013 været en del af Museum Vestsjælland, men har en lang historie bag sig.

Museet blev stiftet i 1910. I 1919 flyttede museet til nyrenoverede lokaler i Søren Mays Gaard (Klosterstræde 16 og baghuset). Siden er der kommet flere bygninger til og museet råder i dag over 13 historiske huse og en lodsbåd.

Bakkekammen 45

Bakkekammen 45 er Danmarks eneste interiørmuseum for Bedre Byggeskik. Det var et privat hjem, indrettet i 1929 der står urørt og fortæller om arkitektens liv og virke.

På Bakkekammen 45 i Holbæk ligger en harmonisk bygning med et roligt facadeudtryk. Et solidt, velproportioneret hus bygget efter gode håndværksmæssige traditioner.

Flakkebjerg Skolemuseum

På Flakkebjerg Skolemuseum kan du opleve en skoledag som for 100 år siden. Museet ligger i den oprindelige Flakkebjerg Forskole, hvor lærerinden fru Ingeborg Nielsen i mere end 47 år underviste elever fra oplandet.

Kalundborg Museum

Kalundborg Museum blev stiftet i 1910. Det har til huse i Lindegården, en stor sekslænget adelsgård i bindingsværk tilbage fra 1500-tallet.

Lindegården er bygget oven på rester af Valdemar Atterdags middelalderlige bymur, midt mellem Kalundborgs vartegn; den femtårnede Vor Frue Kirke og bygrundlæggeren Esbern Snares vestborg fra 1100-tallet.

Malergården

Billedkunstneren og maleren Sigurd Swane (1879 - 1973) skabte i midten af 30erne på Malergården sin egen verden og den helt rigtige ramme om livsudfoldelsen for sin nye familie. En ramme, hvor landbruget og familieliv, kunst, natur, kultur og dagligdag kunne gå op i en højere enhed.

Odsherreds Museum

Odsherreds Museum er et kulturhistorisk museum for hele familien. Der er mulighed for at besøge museet hele året.

Vi har udstillinger inde og ude, familiearrangementer i ferier og op til højtider, værkstedaktiviteter for hele familien, guidede omvisninger og en dejlig museumshave med urtehave, bistader og plads til at spise den medbragte mad.

Odsherreds Kunstmuseum

Odsherreds Kunstmuseum huser samlingen af Odsherredsmalerne og viser udstillinger, som regel med tilknytning til det figurative og naturalistiske maleri.

Odsherredsmalerne er betegnelsen for en række kunstnere, først og fremmest malere, der i 1930`erne opsøger og bosætter sig i det dramatiske landskab idet sydvestlige Odsherred - i bakkelandet kaldet Vejrhøjbuen mellem Sejerøbugten og den udtørrede Lammefjord.

Ringsted Museum og Arkiv

På Køgevej 41 kan man besøge Ringsted Museum & Arkiv - og Ringsted Vindmølle. I Ringsted Museums udstillingslokaler kan du se vores nyopsatte landbrugsudstilling, og der er udstillinger om Ringsteds lokalområder.

For byens nyere tids historie er der fokus på perioden efter anden verdenskrig, hvor Ringsted udviklede sig fra fødevarecentrum til en by med mere videns- og teknologi baserede virksomheder, samt et trækplaster for pendlere til og fra København.

Skælskør Museum

Skælskør Museum er et lokalmuseum indrettet i en fredet renæssancebygning fra 1500 tallet. Huset er opkaldt efter Peder Reedtz, der var lensmand på Antvorskov Slot og ejede ejendommeni tiden omkring 1580. Museet viser Skælskørs udvikling som handels-, søfarts- og fiskerby.

Slagelse Museum

På Slagelse Museum er der spændende historier og aktiviteter for store og små. Oplev det unikke gademiljø med huse, torv og latinskole fra den tid, hvor H.C. Andersen gik i skole i byen.

Se et udvalg af for længst glemte håndværk og lokale industrier, der har været med til at sætte Slagelse på landkortet.

Sorø Museum – en del af Sorøs aktive Kulturfirkant

Den 25. juni 1916 blev Sorø Amts Museum indviet på Torvet 4 i Sorø. Sorø Museum har siden maj 1929 boet i en af byens ældste bygninger, Christian IV's kro, der blev opført 1624-25.

I dag kombinerer vi skiftende særudstillinger med basisudstillinger, der har til formål især at fokusere på det, der er særligt ved Sorø.

Vælg mellem 97 sommerhuse

Andre artikler om Odsherred

  • Sommerhus Odsherred

    Odsherred er et naturskønt og fredeligt sommerhusområde, hvor I kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse til enhver pengepung. Glæd jer til flere skønne og meget børnevenlige strande med lavt vand, hvor I kan hygge jer sammen med børnene. Der er mange muligheder for udflugter, f.eks. til Sjællands største vandland som I finder i Sommerland Sjælland.
    Odsherred Emne nr. 090-60787