Museet på Koldinghus
Koldinghus 1
6000 Kolding
+4576338100
Vælg mellem 168 sommerhuse

VI BRÆNDER FOR HISTORIEN

I 1808 brændte Koldinghus. Byens stolte, gamle kongeslot blev en rygende ruin. Kæmpetårnet, som Christian 4. havde opført under sin store udbygning af Koldinghus i 1600-tallet, kollapsede sammen med hovedparten af slottet og rev den flotte slotskirke med sig i faldet. Et af landets største og mest betydningsfulde kongeslotte blev sat på stand-by i knap 100 år.

I 1989 kunne H.M. Dronning Margrethe 2. åbne et nyrestaureret slot. Arkitekterne Inger og Johannes Exners enestående restaurering af sydfløjen gav både nye udstillingsmuligheder og genlyd langt over Danmarks grænser.

Koldinghus har en af landets største samlinger af dansk sølv. Samlingen, der spænder fra renæssancen til i dag, kan opleves i en udstilling, hvor museets finde samling af ældre dansk sølv præsenteres sammen med malerier, møbler og interiør, der både stilistisk og tidsmæssigt passer sammen.

Oplev udstillingen KONGERÆKKEN MED JIM LYNGVILD med 110 nye portrætter af Danmarks konger og dronninger fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe 2. Mød udklædte skuespillere, der vækker Kongerækken til live i udstillingen. Alle weekender fra august til januar.

Besøg Kongerækkens Værksted
Tag en kongelig selfie og deltag i en konkurrence om en kongelig makeover og fotosession med Jim Lyngvild. Workshops for børn på udvalgte dage. Lav din egen krone og dit eget sværd.

Øvrige udstillinger
VORES SMYKKER – Statens Kunstfonds Smykkesamling
DEN FLYVENDE BØF OG ANDRE HISTORIER fra Marie-Louise Kristensens fabulerende smykkeunivers. Lukker 22. november.
ART DÉCO I STRIK – Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne. Lukker 30. august.

Vælg mellem 168 sommerhuse

Andre artikler om Binderup Strand

  • Sommerhus Binderup Strand

    Binderup Strand er især kendt for sin børnevenlige strand. Her kan I roligt slippe børnene løs og slappe af på stranden, mens de leger i det fine sand, samler skaller eller sopper i vandkanten. Vandet ved kysten er lavt, vandkvaliteten i top, og det samme er naturen og miljøet omkring selve stranden. Kvaliteten er så høj, at det eftertragtede Blå Flag pryder stranden.
    Pænt sommerhus til 6 personer beliggende i det attraktive ferieområde Binderup kun 100 m fra en skøn børnevenlig badestrand.