Holbæk Museum

Holbæk Museum har siden 2013 været en del af Museum Vestsjælland, men har en lang historie bag sig.

Museet blev stiftet i 1910. I 1919 flyttede museet til nyrenoverede lokaler i Søren Mays Gaard (Klosterstræde 16 og baghuset). Siden er der kommet flere bygninger til og museet råder i dag over 13 historiske huse og en lodsbåd. Samlingerne er også vokset og omfatter i dag ca. 250.000 genstande, her i blandt Danmarks største samling af Knabstrupkeramik.

I 2009 åbnede museet huset på Bakkekammen 45 for publikum, som i dag er Danmarks eneste enteriørmuseum for Bedre Byggeskik. Huset var tegnet af arkitekten Marius Pedersen i 1929.

Han boede i huset frem til sin død i 1965 og hans enke boede i huset frem til sin død i 2007.

Museet har speciale i Bygningskultur og Bakkekammen 45 har sin egen hjemmeside, hvor man også kan læse mere om Bedre Byggeskik.

Vælg mellem 103 sommerhuse

Andre artikler om Odsherred

  • Sommerhus Odsherred

    Odsherred er et naturskønt og fredeligt sommerhusområde, hvor I kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse til enhver pengepung. Glæd jer til flere skønne og meget børnevenlige strande med lavt vand, hvor I kan hygge jer sammen med børnene. Der er mange muligheder for udflugter, f.eks. til Sjællands største vandland som I finder i Sommerland Sjælland.
    Odsherred Emne nr. 090-60787