Miniputlandet Luxembourg har til trods for sin beskedne størrelse helt utrolig meget at byde på. Smuk og varieret natur, store kulturelle oplevelser og spændende historiske bygninger er blot noget af det, I kan se frem til her.
Vælg mellem 17 sommerhuse
Luxembourg

Luxembourg er et af Europas mindste lande, et storhertugdømme med et areal knap så stort som Fyn og med godt en halv million indbyggere. Landets hovedstad hedder Luxembourg City, en ministorby med rundt regnet 95.000 indbyggere, der samtidig er residensby for landets storhertug. Luxembourg City består af ikke mindre end 24 bydele tilsat mange grønne områder i form af blandt andet skov, parker og fredede arealer. I byen tilbydes forskellige guidede sightseeingture både til fods, men også med bus, hvor det er muligt at hoppe af og på ved de mange stoppesteder. Hovedstaden har naturligvis et righoldigt udvalg af trendy cafeer, lækre restauranter samt shopping muligheder. Besøg også et eller flere af de stemningsfyldte markeder, som afholdes med ugentlige eller månedlige intervaller.

Storhertugens Palads, der har en flot facade i flamsk renæssancestil, fungerede oprindeligt som byens rådhus i tiden 1572-1795. Siden er paladset blevet benyttet af landets regering, og fra 1890 har det udelukkende fungeret som residens for landets storhertug. Den smukke og fantastiske arkitektur kan beundres fra gaden, men det er også muligt at komme på en rundvisning i de flotte, møblerede værelser og sale indenfor murene.

Landet Luxembourgs ældste by er Echternach, som er opstået omkring et kloster, der blev grundlagt i år 698. Byen ligger langs Sûre-floden tæt på grænsen til Tyskland, og er på alle måder hyggelig og charmerende med et velbevaret middelalderkvarter, en historisk markedsplads og et dejligt gågademiljø med et godt butiksudvalg.

Et af de mest naturskønne områder i Luxembourg ligger nordvest for Echternach i retning af Müllerthal. Området benævnes ”Det lille Schweiz” og er oplagt til fantastiske cykel- og vandreture i de smukke og fredelige omgivelser domineret af skov, klipper, slugter og vandløb.

I den nordlige del af landet ligger det skønne område Luxembourg Ardennes med cykelruter, der snor sig igennem både skove og billedskønne landsbyer. Midt i Upper-Sûre Natural Park ligger den 380 ha store sø, hvor man kan svømme, sejle i kano eller sejlbåd, windsurfe samt dykke.

Til trods for sin beskedne størrelse har Luxembourg et væld af slotte og middelalderfæstninger jævnt fordelt over landet, så eventyrlige udflugtsmål kommer I heller ikke til at mangle her.

Luxembourgs kulturarv formidles på interessant og spændende vis rundt på landets museer. Besøg eksempelvis Bank Museum Luxembourg, Aquatower Berdorf, European Museum Schengen og Museum Dräi Eechelen.

Vælg mellem 17 sommerhuse