Balaton søen og regionen omkring er et af de mest populære feriedestinationer i Ungarn, og det er helt forståeligt. Den smukke sø er omkranset af en lang række badebyer, hvor af nogen af over 200 år gamle. Benyt cykelstien rundt om søen og oplev den skønne grønne natur med et bakket landskab, vinmarker og imponerende gamle slotte og borge. Nyd en dag med hygge, leg og aktiviteter på vandet.
Vælg mellem 1.156 sommerhuse
Ferielejlighed til 6 personer beliggende i Balatonmaldi, der er en af de mest kendte byer langs Balatons nordlige bred.
Ferielejlighed til 6 personer beliggende i Balatonmaldi, der er en af de mest kendte byer langs Balatons nordlige bred. Lejligheden er udstyret med alt hvad hjertet begærer, og har en fantastisk udsigt over søen. Haven er anlagt i terrasser, med mange træer og buske, med god plads til både leg og afslapning. Emne nr. 138-UBN669

Blandt de mange skønne badebyer langs Balatonsøen, er Balatonföldvár og Siófok på øens sydlige side de mest populære. Det rene opalgrønne vand har badetemperatur fra maj til midt september. Sandstrand, strandpromenade og græs helt ned til søen gør det muligt både at slappe af og lege i det lave rolige vand. Földvár henvender sig mest til børnefamilier, så her er legepladser, spil og forlystelser til børn i alle aldre. Læn jer tilbage og nyd synet af flotte villaer fra 20'erne i skønne grønne omgivelser, lystbåde og aktiviteter på søen. Stranden i Siófok har flere forlystelser til unge mennesker, f.eks. bungy-jump. Der kan lejes liggestole, vandcykler, kajak og surfeudstyr på næsten alle strande.

Balatonfüred på søens nordlige bred er en klassisk badeby og blev landets første kur- og feriested for ca. 300 år siden. Herfra sejlede Balatonsøens første damper, og her byggede overklassen store villaer i starten af 1800-tallet. Gå en tur i byen og oplev atmosfæren fra byens storhedstid og besøg rundkirken med de berømte kalkmalerier. De hyggelige restauranter og vingårde byder på spændende fiskeretter og dejlige vine, der er dyrket her siden romertiden. Lidt øst derfra ligger den næstældste badeby, Balatonalmádi, smukt omkranset af 300 høje bakker dækket af vinmarker, mandel- og ferskenplantager. Hévíz er landets mest interessante kursted på grund af kildesøen, der er verdens næststørste termalsø.

Keszthely på søens nord-vestlige bred er områdets største og ældste by. Allerede tilbage i det gamle romerske imperium var denne by et centrum for handel. Den velbevarede by har også i dag alt, man kan ønske sig af shopping, god mad og seværdigheder. Helt ud til søen ligger det helt eventyrlige barokslot, Festetics, der er det 3. største palads i Ungarn. Slottet rummer et bibliotek med 86.000 bind, en forgyldt spejlmusiksal og 101 værelser. De 18 af disse fremvises sammen med slottets sale på guidede ture. I slottets prægtige have lever mange truede dyr og planter i et jungleparadis. Besøg også Keszthely mange museer, bl.a. voksmuseet, dukkemuseet og marcipanmuseet.

Det naturskønne landskab rundt om søen udforskes bedst på en cykel- eller vandretur. Har I ikke cykler med, kan de lejes flere steder. I vil opleve bjerge og bløde bakker, vinmarker, levn fra middelalderen og fantastiske naturfænomener. F.eks. kalkstenshulen Lóczy Cave ved Balatonfüred og den udslukte vulkan, Badacsony-bjerget. På den ene side af bjerget findes de fascinerende 200 m høje klippeformationer ”Orgelpiberne”. På halvøen Tihany er grotter hugget ind i den vulkanske klippe. Her levede benediktinerordenens munke og eremitter. For 900 år siden blev her bygget en kirke og et kloster, hvoraf kun klostret er tilbage. Her afholdes orgelkoncerter på sommeraftener. Besøg klostrets museum, museet for etnografi og dukkemuseet.

Planlægger I at tage på udflugt i bil, kan bøffel-reservatet ved Balatonmagyaród anbefales. Bøflen levede oprindeligt i Ungarn, og reservatet spiller en stor rolle i deres bevarelse. Museet har udsigtstårn, picnic område og mulighed for at købe forfriskninger. Tæt ved ligger Kis-Balaton, der er et stort vådområde, hvor knap halvdelen af Ungarns fuglearter er repræsenteret, og hvor titusindvis ruger i sivene. Naturreservatet kan besøges med guide, og fuglelivet kan studeres fra hytter og udsigtstårne, som er opført flere steder i området.

Ca. 10 km nord for søen, omgivet af Badacsonys 14 kegleformede basaltbjerge med vinmarker, ligger Tapolca. Byens hovedattraktion er den underjordiske grottesø, som kan opleves på en bådtur.

I Sümeg ca. 20 km. nord for søen findes levn fra romertiden. Her brød forhistoriske mennesker flint, og den prægtige borg på bakketoppen har overlevet angreb af både tatarerne i 1200-tallet og de ottomanske tyrkere. Borgen er en af Ungarns største og mest velbevarede, og om sommeren opføres gamle dages ridderturneringer. Også i Nagyvázsony lidt nord for søen kan man på Kinizsi-borgen overvære ridderopvisninger i juli og august.

Leje af sommerhus ved Balatonsøen med den bedste beliggenhed
”Én portal - alle sommerhuse” betyder, at du når som helst kan finde og leje et sommerhus ved Balatonsøen med netop den beliggenhed, du vil have. Sommerhusudlejning ved Balatonsøen har aldrig været nemmere. Lej dit sommerhus ved Balatonsøen nu og gør feriedrømmen til virkelighed med Feline!

Udlejning af sommerhuse ved Balatonsøen - enkelt og sikkert
Det er nemt og enkelt at anvende Feline til leje af sommerhus ved Balatonsøen. De mange muligheder for at søge betyder, at du kun er få klik fra en vellykket ferie ved Balatonsøen. Når sommerhuset er fundet, er det enkelt og sikkert at booke det. Lej dit sommerhus ved Balatonsøen hos Feline nu!

Ferie til en go´ pris - lej sommerhus ved Balatonsøen her
Ferien er årets højdepunkt, men der er jo på ingen måde nogen grund til at give mere end nødvendigt for den. Det kommer du aldrig til her. Vi står inde for, at ligegyldigt hvornår du lejer et sommerhus ved Balatonsøen, et feriehus ved Balatonsøen eller en feriebolig ved Balatonsøen, er der ingen andre bureauer, der har en billigere pris end os. Feline giver dig ferie ved Balatonsøen til en go´ pris - altid!

Lej dit sommerhus ved Balatonsøen nu!

Vælg mellem 1.156 sommerhuse

Andre artikler

  1. Feriebolig Ungarn

    Uanset hvor I tager hen i Ungarn, bliver I overvældet af den underskønne natur og de velbevarede bygninger fra en rig og svunden tid, hvor slotte og palæer ikke kunne blive store og smukke nok. Oplev de grønne bakker med vinmarker og frugtplantager på cykel eller til fods og besøg de mange badebyer langs Balatonsøen og hovedstaden Budapest - en af Europas smukkeste og mest populære storbyer.
    Flot og hyggeligt indrettet feriehus til 8 personer med udendøres swimmingpool og fitnessrum beliggende i naturskønne omgivelser i Szabadság Utca.