Danmarks Cykelmuseum
Borgergade
9620 Aalestrup
+45 9864 1960
Vælg mellem 0 sommerhuse

Danmarks Cykelmuseum er et af de Museer i Norden, der i særdeleshed behandler cyklernes tekniske udvikling. Museet er indrettet i den forhenværende direktørbolig, der blev opført i 1921 tilhørende Cykelfabrikken ”JYDEN”. De gule bygninger ved siden af, var produktionsbygninger for ”JYDEN”.

Danmarks Cykelmuseum blev startet op i 1974 - på rester fra cykelfabrikken, der blev lukket ned i 1962.

Da cykelfabrikken lukkede ned, lå den hvor ”Fakta” ligger i dag.

Havde Harald Horn ikke købt de gamle bygninger med tilbehør, var alle cyklerne blevet skrottet og så havde der ikke været noget cykelmuseum den dag i dag.

Cykelsamlingen, der er uden sidestykke, omfatter i øjeblikket ca. 150 cykler. Alt fra træcyklen til nutidens mest kendte modeller. Den yngste cykel museet har, er fra 2002, bygget i Indien og er derved et eksempel på, hvorledes man i tidens løb har eksperimenteret med cyklen som fremdriftsmiddel.

I næsten et århundrede har man bygget cykler med hjælpemotor, mest berømt er den ældste hjælpemotor fra 1902. Det er en 4-takt og den kører på petrolium, dens max 50 km i timen, den blev købt til museet i 1996.

Museet har en enestående samling af knallerter.

Samlingen råder også over Dronning Ingrid og Kong Frederiks d. 9’s cykler, samt den store tyske dramatiker Bertolt Breecht’s cykel.

Samlingen er desuden suppleret med en mængde tilbehør brugt til cyklens udstyr gennem tiderne, og en omfattende samling af symaskiner fra 1850 og opefter og i erkendelse af, at radioens vugge stod i cykelværkstedet, findes også en samling af gamle radioapparater, lige fra krystalapparater til radioer op til 1970 model. Pladespiller anno 1910.

Der skjuler sig en historie ved næsten alle effekter.

Vælg mellem 0 sommerhuse

Andre artikler om Nordjylland

  • Sommerhus Nordjylland

    I Nordjylland findes mange af de mest populære ferieområder i Danmark. Fra Vigsø i vest, over Skagen i Nord til Hals i øst, finder du tusindvis af skønt beliggende sommerhuse. Glæd dig til en vellykket ferie med masser af oplevelser og tid til hinanden.
    Skønt sommerhus til 12 personer, med swimmingpool, beliggende i Rødhus.
  • Poolhus Nordjylland billige

    Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et poolhus Nordjylland billige. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus her på siden.
    Emne nr. 121-11-3019
Vis alle artikler om Nordjylland