Bakkekammen 45

Bakkekammen 45 er Danmarks eneste interiørmuseum for Bedre Byggeskik. Det var et privat hjem, indrettet i 1929 der står urørt og fortæller om arkitektens liv og virke. På Bakkekammen 45 i Holbæk ligger en harmonisk bygning med et roligt facadeudtryk.

Et solidt, velproportioneret hus bygget efter gode håndværksmæssige traditioner. Huset er tegnet af en af Bedre Byggeskik's toneangivende arkitekter, Marius Pedersen, som boede og arbejdede her 1929-1965.

Hele kvarteret omkring huset i den østlige ende af Holbæk, har mange fine eksempler på de enkle smukke huse, som kendetegner bevægelsen Bedre Byggeskik.

Bevægelsen var en reaktion på det store byggeboom i begyndelsen af 1900-tallet, der ifølge stifterne resulterede i et usammenhængende og blandet arkitektonisk udtryk.

Bedre Byggeskik var udtryk for en overordnet holdning til arkitektur og byggeri og i sin fascination af gode danske håndværksmæssige traditioner en udspringer af nationalromantikken og samtidig præget af den nyklassicisme, der begyndte at gøre sig gældende i perioden 1910-40.

Marius Pedersens hus på Bakkekammen 45 er både ude og inde et unikt eksempel på den enkle danske byggestil og de solide håndværksmæssige traditioner, som er karakteristisk for bevægelsen Bedre Byggeskik. Huset er i dag fredet og er Danmarks eneste interiørmuseum for Bedre Byggeskik.

Vælg mellem 114 sommerhuse

Andre artikler om Odsherred

  • Sommerhus Odsherred

    Odsherred er et naturskønt og fredeligt sommerhusområde, hvor I kan vælge mellem hundredevis af skønt beliggende sommerhuse til enhver pengepung. Glæd jer til flere skønne og meget børnevenlige strande med lavt vand, hvor I kan hygge jer sammen med børnene. Der er mange muligheder for udflugter, f.eks. til Sjællands største vandland som I finder i Sommerland Sjælland.
    Odsherred Emne nr. 090-60787