Danskere, der løber Royal Run i Fredericia i 2024
Royal Run
Bevæg dig for livet
Ring eller skriv til:
+45 63 20 61 61
Vælg mellem 39.829 sommerhuse Vælg mellem 127 tilbud

Royal Run: En oplevelse for livet

Når Royal Run hvert år løber af stablen 2. pinsedag, er det en begivenhed, der samler det meste af Danmarks befolkning. For Royal Run er ikke kun et løb for sportsfolk; det er en folkelig begivenhed, hvor danskerne får mulighed for at løbe sammen med den kongelige familie og nyde den gode stemning. Vores kollega Camilla har deltaget i Royal Run flere gange og deler gerne sine oplevelser fra denne fantastiske dag med jer og os.

En folkelig og sportsglad kongefamilie

Royal Run er H.M. Kongens møde med danskerne. Denne særlige sportsbegivenhed fandt sted første gang i 2018, hvor H.K.H. Kronprins Frederik - vores nuværende konge - fyldte 50 år og ønskede at løbe med danskerne i Danmarks fem største byer: København/Frederiksberg, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

I årenes løb har flere danske byer været værtsbyer og H.M. Kong Frederik, H.M. Dronning Mary, H.K.H. Kronprins Christian og hans søskende deltager hvert år i flere løb rundt omkring i landet. På denne særlige dag inviterer H.M. Kongen alle danskere ind i idrætsfællesskabet. Royal Run er nemlig for alle, uanset alder og kondital, og er dermed meget mere end bare en sportsbegivenhed – det er en festlig begivenhed, der kombinerer sport, kultur og fællesskab.

En konge i øjenhøjde med befolkningen

H.M. Kong Frederik lægger stor vægt på at være i øjenhøjde med den danske befolkning, hvilket man tydeligt mærker, når man deltager i Royal Run, fortæller vores kollega Camilla. Noget hun særligt vil huske fra årets Royal Run, var det at komme helt tæt på vores konge. Derudover var det også en sjov oplevelse at løbe lige bag besætningen fra kongeskibet Dannebrog, som løb med på de 5 km i deres hvide uniformer. De sørgede for en helt fantastisk stemning og udviste sammenhold og kammeratskab hele vejen igennem.

H.M. Kong Frederik klar til at løbe Royal Run i Fredericia i 2024

En oplevelse for alle

Royal Run handler om, at flest muligt deltager i fællesskabet, og sluttiden betyder ingenting – selvom H.K.H. Prins Vincent som regel har de hurtige løbesko på. Man kan både vælge at løbe eller gå på de tre distancer: One mile (1,6 km), 5 km og 10 km. Dertil kommer den populære Familie-mile, hvor børn, unge, voksne og ældre kan følges ad. Her er kørestole, klapvogne og barnevogne også hjertelig velkomne.

Vores kollega Camilla fortæller: ”I år var det andet år jeg deltog i Royal Run. Sidste år var jeg med i Herning, hvor jeg bor, men i år var jeg med i Fredericia, hvor jeg har tilbragt rigtig mange af mine skoleår, så det var noget helt specielt at løbe med der. Begge gange har jeg været afsted med min søster og mor, og selvom vi har tre forskellige løbeniveauer, så løber vi sammen og hygger os. For os gælder det ikke om at være hurtige, men i stedet om at nyde hinandens selskab og de festlige omgivelser.”

Hun fortsætter: ”Jeg ser Royal Run lidt som en uformel folkefest, hvor alle kan være med. Jeg er ikke selv en særlig erfaren løber og synes, at 5 km er lidt af en udfordring, men når der er så meget opbakning fra tilskuere og sjove indslag på ruten, så bliver det bare lidt sjovere og nemmere at løbe. Og så er det fedt at se en blanding af rutinerede løbere, barnevogne, kørestolsbrugere, børn og voksne alle have mulighed for at deltage.”

En oplevelse for livet

Royal Run er meget mere end bare et løb; det er en festlig begivenhed, der forener mennesker fra alle samfundslag. Den atmosfære af solidaritet og glæde, der skabes under løbene, er unik. Alle deltagere, uanset om de er atleter eller nybegyndere, bliver en del af et fællesskab, der deler en uforglemmelig oplevelse. Royal Run handler ikke om sportslige præstationer, men om kongehusets møde med befolkningen, hvor alle nyder den gode stemning. Det er en oplevelse, der bliver hængende i deltagernes og tilskuernes hjerter i lang tid fremover.

Besætningen fra kongeskibet Dannebrog løber Royal Run i Fredericia i 2024
Vælg mellem 39.829 sommerhuse Vælg mellem 127 tilbud

Andre artikler om Danmark

 • Sommerhus til leje uge 42

  Danmark er et dejligt sted at holde ferie året rundt, men særligt om efteråret er det kærkomment med en ferie, hvor naturen, fælles aktiviteter og oplevelser er i højsædet. Og ikke mindst muligheden for at slappe af og samle kræfter væk fra hjemmet og hverdagen.
  Leje af sommerhus i efterårsferien 332-020145
 • Leje af sommerhus i efterårsferien

  Efteråret er den perfekte årstid til en familieferie, og der er ingen grund til at rejse udenlands, for Danmark har masser af skønne ferieboliger. Uanset om I er til friluftsliv med naturoplevelser, eller til byferie med kultur, shopping og seværdigheder, så har Danmark den helt rigtige destination.
  Efterårsferie Danmark 349-5005
 • Billigt sommerhus i efterårsferien

  Nyd efterårsferien i Danmark, hvor naturens farver er allersmukkest. Overalt i landet er der rig mulighed for at opleve disse i de store skove, de bakkede landskaber og farvestrålende enge. Og så glæder seværdigheder og attraktioner, hyggelige landsbyer og handelsbyer sig til at få besøg.
  Efterårsferie Danmark billig 130-I55300
Vis alle artikler om Danmark