Ringkøbing Museum

Ringkøbing by er en idyllisk købstad fra 1400 tallet, hvor man finder charmerende brolagte gader og stræder, smukke gamle byhuse og købmandsgårde, der tilsammen gemmer på fængslende historier fra en svunden tid.

På Ringkøbing Museum kan du opleve spændende udstillinger, guidede ture og besøge den hyggelige museumsbutik med flotte retro. Husk der er gratis entré i museumsbutikken.

Udstillinger om Anden Verdenskrig
"Flyvere i natten" er en udstilling der gør dig klogere på historien bag de engelske bombefly Lancastere der fløj ind over Danmarks vestkyst under Anden Verdenskrig. Det er som om, Lancasteren kommer flyvende lavt hen over dig. Der lyder et øredøvende "brøl" fra de store motorer, mens den forsøger at undgå de tyske natjagere, for det kan koste hele besætningen livet - og det gjorde det også for mange. Omdrejningspunktet i udstillingen er en stor 1:1 skala attrap af en Lancaster, og udstillingen fortæller i lyd, film, originale genstande og storformatbilleder, om de fly, der styrtede ned, om deres missioner og om menneskene bag.

På museet kan du også se den tankevækkende miniudstilling "Hvad bunkeren gemte - en tysk soldat fortæller". Tyskerne byggede bunkere langs vestkysten, som en "Atlantvold" mod de allierede. Bunkerne blev forladt i 1945, men en enkelt blev dækket af klitterne og stod uberørt, som en tidslomme, indtil den dukkede op i 2008 efter en storm.

I udstillingen går du ind i den rekonstruerede bunker og kan se filmen om den tyske soldat Gerhard Saalfeld, der under krigen boede i den gemte bunker - flere af de udstillede genstande er hans! Gerhard Saalfeld døde i januar 2013, men takket være hans åbenhed og ærlighed er historien om bunkerne stadig lyslevende.

Byudstilling
200 års rådhus-historie er forsøgt genskabt på Ringkøbing Museum på Dommerkontoret i udstillingen: Byens hus - amtets hus. Rådhuset var ramme om den kommunale administration, om retsvæsen, fængselsvæsen og endda Ringkøbings brandstation. Disse aspekter er med i udstillingen. I de senere år blev det gamle rådhus kun brugt af Ringkjøbing Amt og hovedvægten i udstilling ligger på rådhuset som mødesal for amtsrådet fra 1849 til 2006.

På Dommerkontoret kan du også opleve den gamle købstad skildret i malerier fra omkring år 1800. Se de flotte forstørrelser af den lokale kunstner Jesper Maler, hvor alle detaljerne fra bybilledet kommer frem. Byudstillingen er et fantastisk afsæt til en byvandring rundt i gaderne - for mange af husene står der endnu!

Byvandringer
Tag med på en rejse tilbage til livet i den gamle købstad, som den så ud i årene 1800-1850. Maleren Jesper Kirkegaard var en detaljens mester, og i udstillingen har vi forstørret hans gamle billeder. Gå så en tur i byen, og find de samme huse - nu med biler, gågade og mennesker i cowboybukser. Ringkøbing Museum arrangerer byvandringer i Ringkøbing by. Se datoer på museets hjemmeside.

Bunkerture til Houvig-Fæstningen nord for Søndervig
Tag med til fæstningen fra Anden Verdenskrig, se bunkerne indefra, mærk blæsten og hør historien. Ringkøbing Museum arrangerer guidede ture til det store bunkeranlæg nord for Søndervig året rundt. Mødested: Houvig Strand P-plads. Se dato og priser på Ringkøbing Museums hjemmeside

Levende Historie
Ringkøbing Museum er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger, der fortæller hver sin spændende historie om det liv, som mennesker gennem tiden har levet, og hvordan landskabet har præget det!

På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder.
Børn ​og unge ​ op til 18 år har gratis adgang ifølge med voksen.

Vil du vide mere om Ringkøbing Museum, åbningstider, priser, dato for aktiviteter og arrangementer besøg Ringkøbing Museums hjemmeside eller følg os på www.facebook.com/ringkoebingmuseum

Vælg mellem 2.818 sommerhuse Vælg mellem 6 tilbud

Andre artikler om Ringkøbing

  • Sommerhus Ringkøbing

    Ringkøbing er altid en særlig oplevelse, uanset om du vil slentre i de små romantiske, brostensbelagte stræder med kønne gamle huse og stokroser eller shoppe i købstadens specialbutikker. Bykernen omkring det charmerende torv står i dag, som det gjorde i begyndelsen af 1800-tallet. Nyd solen fra det hyggeligt havnemiljø og udsigten over den smukke Ringkøbing Fjord.
    Dette sommerhus i Ringkøbing, til 4 personer bærer præg af en personlig og mere traditionel sommerhusstil, der gør huset rigtigt hyggeligt og får det til at emme af ferie ved Vesterhavet.
Vis alle artikler om Ringkøbing