Fra stenalder til tørveindustri

På Klosterlund Museum kan du se udstillinger med skovens dyr, tørvearbejdets maskiner og originale arkæologiske fund helt tilbage fra jægerstenalderen. Vi fortæller historien om, hvordan der har boet mennesker i området i flere tusinde år, hvordan de levede – og især om hvordan de gennem årene har udnyttet mosernes tørv.

For børnefamilier er der mulighed for fri leg på vores store naturlegeplads med udsigt til Bølling Sø. Du kan også hilse på gamle landbrugsracer af heste, kaniner, gæs, duer og høns. Og om sommeren viser vores frivillige, hvordan det hårde arbejde foregik, dengang mænd gravede tørv med hånd- og maskinkraft.

Når du er færdig i udstillingerne, kan du gå en tur i de smukke omgivelser, nyde din medbragte mad under trækronerne – eller slutte dagen af med et besøg i vores lille museumsbutik.

Åbningstider

Åbningstider 1. september – 31. maj
Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag - torsdag: 11:00 - 15:00
Fredag - lørdag: lukket
Søndag: 12:00 - 16:00

Åbningstider 1. juni - 31. august
Mandag: lukket
Tirsdag - torsdag: 10:00 - 16:00
Fredag: lukket
Lørdag - søndag: 12:00 - 16:00

Klosterlund Museum - en del af Museum Midtjylland.

Vælg mellem 437 sommerhuse Vælg mellem 5 tilbud

Andre artikler om Midtjylland

  • Sommerhus Midtjylland

    Midtjylland har masser af badesøer, fiskesøer og afvekslende natur, der er rig på muligheder for en aktiv ferie. De smukke fredfyldte omgivelser ved Gudenåen og Silkeborgsøerne er det perfekte sted at tage familien med på kanotur. Oplev den uforstyrrede natur og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo. Turen kan gå helt til Tørring, og der er masser af start- og stoppladser på ruten.
    I det smukke Midtjylland ved Kvie Sø ligger dette dejlige sommerhus til 18 personer.
Vis alle artikler om Midtjylland