Frankrig, Grækenland, Norge og Sverige taber i forhold til at lokke danske turister til landet. Særlig slemt er det gået for Frankrig med et fald på mere end halvdelen af de danske turister, mens billedet for Grækenland (med et minus på 44%) er næsten det samme.

Hot eller not? Markante ændringer i danskernes udlandsrejser

Sommerhusportalen Feline Holidays har undersøgt, hvordan danskernes vaner for ferierejser til udlandet har ændret sig fra 2001-2016. Der er tale om ferierejser med en varighed på 4 overnatninger eller mere.

De 9 lande, som danskerne rejste mest til i 2001, er de samme som i 2016. Men der er store forskydninger imellem de enkelte lande. Der er fire klare vindere, fire klare tabere og 1 land, som er uændret.

Vindere og tabere i spillet om danske turister

Spanien, Tyskland, Italien og Storbritannien har tiltrukket flere danske turister.

Frankrig, Grækenland, Norge og Sverige taber i forhold til at lokke danske turister til landet. Særlig slemt er det gået for Frankrig med et fald på mere end halvdelen af de danske turister, mens billedet for Grækenland (med et minus på 44%) er næsten det samme.

Andelen af danskere, der tager på ferie til Østrig, er uændret, når man sammenligner 2001 med 2016.

Mens Frankrig i 2001 lå på en delt 1. plads sammen med Spanien, er situationen helt anderledes 15 år senere. Spanien ligger på en suveræn 1. plads, mens franskmændene er røget helt ud af top 3 og må dele en 4. plads med Sverige.

Også grækerne må konstatere, at deres evne til at tiltrække danske turister er blevet drastisk forringet. Mens landet i 2001 indtog en 3. plads, foran Italien, er Grækenland i 2016 faldet helt ned til den næstsidste placering på listen.

Med Østrig som det neutrale midtpunkt taler grafen sit tydelige sprog om, hvilke lande der har tabt og vundet, når det gælder om at tiltrække danske turister.

Øget konkurrence om danskernes feriegunst

Frankrig, Grækenland, Norge og Sverige taber ikke alene til Spanien, Tyskland, Italien og Storbritannien. Oversøiske rejsemål tiltrækker også i stigende grad danske turister. Afrika, Sydamerika, USA, Canada, Australien og Asien lokker således alle flere danske turister på langfart, end de gjorde i 2001.

Sådan ser det ud, når man sammenligner temperaturen på danskernes rejselyst i 2001 med 2016. Lysten til at tage på ferie i Frankrig og Grækenland er faldet markant. Spanien og Tyskland er de store vindere.
På 15 år er Frankrig faldet fra en delt 1. plads med Spanien til en delt 4. plads med Sverige. I samme periode er Grækenland faldet fra en 3. plads i 2001 til den næstsidste placering på listen i 2016.

Yderligere information

For yderligere information eller uddybende kommentarer, kontakt marketingchef Jørgen Laustsen på tlf. 87242240.

Feline Holidays har siden 2001 sendt mere end 2 millioner gæster af sted på ferie. Vi er nu Danmarks største bookingportal for sommerhuse og ferieboliger i Danmark og udlandet.