Gavnø Slot
Gavnø 2
4700 Næstved
55 70 02 00
Vælg mellem 340 sommerhuse

Eventyret starter på Gavnø

Gavnø Slot er et af Danmarks smukkeste rokokoslotte og en vigtig del af Danmarks kulturarv. Gavnø er fyldt med historier og fortællinger om krigsførelse, romantik og ridderlighed. For kun 60 år siden åbnede Gavnø sine porte for offentligheden og fremstår i dag med en bred vifte af oplevelser og tilbud, der alle er dybt forankret i stedets historie og atmosfære.

Hvert forår danner Gavnø Slotspark ramme om Danmarks største Tulipanfestival fra medio april og maj. Tulipaner i alle regnbuens farver kan opleves i smukt anlagte bede, som hvert år ændrer farver og form. Blomsterpragten fortsætter helt til efteråret, således at tulipaner og narcisser afløses af sommerblomster, rododendron, staudebede og den smukt anlagte rosenhave i slotsparkens nordlige ende. Fra ultimo juli og hele august byder parken indenfor til Liljefestival, hvor både farve og duft er i højsædet.

På slottet kan bl.a. Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier studeres. Samlingen repræsenterer Europas malerkunst i det 16., 17. og 18. århundrede. Baronessens imponerende restaurering af fem stuer på Gallerigangen er en oplevelse i sig selv og også et studie værd, som varmt kan anbefales.

Til stedets historie hører, at Dronning Margrete 1. opførte Gavnøs Klosterkirke i starten af 1400-tallet. I dag er kirken kendt som Nordens mest farverige kirkerum udført med helt fantastiske snitværker.

For de mere eventyrlystne ligger trætopbanen Gavnø Go Fly i et stykke fredskov udenfor slotsparken og byder på svævebaner, klatrevæg og udfordringer til der appellerer både til børnefamilier og teambuilding-arrangementer for voksne.

Gavnø Slotsbryggeri er indrettet i én af de smukke og historiske avlsbygninger fra 1800-tallet. Øllet bliver brygget efter egne recepter med råvarer af høj kvalitet, og virker som ambassadør for Gavnø på frokostborde over hele landet. Et godt udvalg, der kan nydes på stedet eller købes med hjem.

En god frokost, velsmagende kager og børneanretninger kan nydes i Café Tulipanen dagligt.

Baron og baronesse Reedtz-Thott værner om familiens hjem gennem de seneste 300 år og deler glædeligt stedets ånd, kulturhistorie og landskabelige kvaliteter med de, der ønsker at opleve den danske kulturarv.

Park og slot:
Dagligt fra 21. april – 30. september kl. 10-16
I perioden 27. april – 27. maj dog åbent til kl. 17

Gavnø Julebazar:
3. og 4. samt 10. og 11. november kl. 10-17 samt 9. november kl. 15-20

Gavnø Go Fly:
24. marts - 21. oktober – se åbningstider på vores hjemmeside.

Vælg mellem 340 sommerhuse

Andre artikler om Næstved

  • Sommerhus Næstved

    Næstved er en charmerende købstad med suveræne muligheder for shopping. Sommerhusene i området ligger ved nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlig strande. Sejl en tur på Karrebæksminde Fjord og besøg Eventyrslottet Gavnø og BonBon-Land.
    Næstved