børglum kloster
Børglum Kloster ved Løkken er altid et besøg værd.
Børglum Kloster
Børglum Kloster, Børglum Klostervej 255 B, Børglum
9760 Vrå
98 99 40 11
Vælg mellem 1.262 sommerhuse Vælg mellem 9 tilbud

Glæd jer til nogle spændende timer sammen med børnene

Børglum Kloster ligger på en ensom bakketop få kilometer uden for Løkken, i et smukt grønt landskab. Her har det formentlig ligget siden det 11. århundrede, hvor den første biskop over Børglum stift blev udnævnt.

Kirken herskede over klostret i flere hundrede år, men da Reformationen (opgøret med den katolske kirke) blev fuldført i 1536, beslaglagde kongen både bygningerne og jorden. På det tidspunkt herskede den katolske biskop Stygge Krumpen over Børglum Kloster.

Han måtte bytte de herskabelige omgivelser ud med en fængselscelle, da kongen overtog Klostret, og sad indespærret i 6 år. Mange vil sikkert huske ham som skurken i TV2’s Julekalender ”Ludvig og Julemanden”, hvor han blev bragt til live i skikkelse af skuespilleren Andreas Bo Pedersen.

Mens Stygge Krumpen var fængslet blev der solgt ud af hans tidligere besiddelser. En del gårde og jord blev solgt fra, og resten blev i 1540 udlagt som kongeligt len. Det blev senere solgt og kom derved på private hænder; sidste gang i 1835 hvor de nuværende ejere, familien Rottbøll, overtog det.

Familien deler gerne de historiske omgivelser med de mange gæster, som hvert år besøger Klostret. Kig ind og se de spændende historiske og kunstneriske udstillinger, de velholdte bygninger og den utroligt flotte kirke. Læg også vejen forbi klostrets butik, som bl.a. sælger gaveartikler, klosterøl og bjesk.

I Café Vognporten kan hele familien tage en pause fra den 4000 m2 store udstilling på Børglum Kloster. I cafeen serveres en lækker frokost, kaffe, kage og forfriskninger.

Glæd jer til en skøn dag i super flotte omgivelser med en spændende historie, som også vil være meget nærværende for alle, som fulgte med i Ludvigs bestræbelser for at forpurre Stygge Krumpens planer.

Vælg mellem 1.262 sommerhuse Vælg mellem 9 tilbud

Andre artikler om Løkken

Vis alle artikler om Løkken