Oversigt

Beskrivelse

Om Agger Havn Feriecenter
I første parket til havnen og fjorden finder du feriecenter Agger Havn. Her bor du og familien i en skøn feriebolig med en hyggelig terrasse. Med beliggenhed i de naturskønne hedearealer er Agger Havn det ideelle udgangspunkt for trave-, fiske- og cykelture.
Besøg fuglereservatet nord for Agger, tag på klitvandring langs Vesterhavet, sving fiskestangen ved Flade Sø eller tag på cykeltur i Thys smukke natur. Udforsk det smukke og uspolerede naturområde fra Agger Tange til Hanstholm, som i 2008 blev udnævnt til Danmarks første Nationalpark. Vil I på lidt længere udflugter, kan vi anbefale Jesperhus Blomsterpark, hvor I kan se på smukke tropefugle og slå jer løs i parkens pirat-, lege- og vandland. Jyllandsakvariet i Thyborøn er også et besøg værd. Her kan I, hvis I tør, klappe en haj eller holde en krabbe i hånden.
For gæster i Danland Agger Havn er der gratis adgang til Sydthy Svømmebad (11 km fra Agger Havn).

Om Området
Området omkring Feriecenter Agger Havn
Ønsker I en ferie midt i naturen er Agger Havn det ideelle udgangspunkt til fiske-, trave- eller cykelture i området mellem hav og fjord. En tur til fuglereservatet nord for Agger, en strand- og klitvandring langs Vesterhavet, med fiskestangen til Flade Sø eller på cykel over Thy, Mangfoldigheden er stor. Her er plads til afslapning og ferie i en storslået natur langt fra stress og jag. Området kan udforskes på markerede cykel-/vandrestier på helt op til 12 km.

Nationalpark Thy i Nordjylland -"Danmarks sidste vildmark"
Nationalpark Thy er kendt for sin fantastiske natur og her er tid til at opleve vidderne og få sand mellem tæerne. Og tid til massevis af oplevelser både i naturen og i de mange andre tilbud, som nationalparken også indeholder.

Nationalpark Thy, "Danmarks sidste vildmark", er præget af store natur- og landskabsværdier. Den vestlige del af Thy er formet af århundreders sandflugt og rummer i dag store nationale og internationale natur- og landskabsværdier i form af kyst, klitter, klitheder, søer og klitplantager. Hertil kommer et spændende og værdifuldt samspil mellem kulturhistorie og natur, som er en bærende del af ideen om en nationalpark i Thy.

Nationalparken strækker sig fra fyret i Hanstholm i nord til Agger Tange i syd og bliver mod øst afgrænset af landbrugslandet. I området møder arktiske og sydeuropæiske naturtyper hinanden. Klithederne er af europæisk betydning og har mange dværgbuske, men relativt lidt lyng. I Vestthy og omkring Hanstholm findes nogle af Danmarks reneste søer. Der er både kalkrige og kalkfattige søer, og vandplanterne og insektlivet i dem er ualmindeligt i forhold til resten af landet. På de stejle kalkskrænter omkring de tidligere øer i stenaldertidens hav, som f.eks. ved Hanstholm, findes en tørbundsflora af urter. Og i de brakke og salte vådområder ved Agger og Harboør Tanger findes mange plantearter. Der er kun få fugle i området - til gengæld finder man flere sjældne fuglearter. Velkommen til Nationalpark Thy

Top-attraktioner i området
- Fårup Sommerland
- Jyllandsakvariet Thyborøn
- Utzon Center
- Maritimt Oplevelsescenter
- Kunstens Museum Of Modern Art
- Ørnereservatet
- Family Farm Fun Park
- Action House
- Middelaldercenteret
- Museumscenter Hanstholm
- Kystcenteret Thyborøn

Faciliteter

 • Afstande

  Hav/fjord
  50 m
  Indkøb
  800 m
  Restaurant
  50 m
 • Børneaktiviteter

  Legeplads
  Ja
 • Velvære

  Sauna
  Ja
  Swimmingpool inde
  Ja
  Swimmingpool ude
  Nej
  Badeland
  Nej