I skovens dybe stille ro

Vester Palsgaard Skovmuseum fortæller om livet i skoven i Midtjylland. Om hvordan man arbejdede og levede – og hvordan området udvikledes fra hede til frodige skovplantager.

Vester Palsgaard Skovmuseum ligger i en gammel skovridergård fra 1804 i idylliske omgivelser midt i skoven – og et stenkast fra Hærvejen. Her kan du bevæge dig gennem de hyggelige stuer og forestille dig, hvordan skovrideren boede og levede – eller du kan få historien om, hvordan området gik fra hede til skov, eller lære mere om nogle af de arkæologiske oldtidsfund, som er gjort i lokalområdet.

I museumsbutikken kan du købe nostalgisk legetøj, vores egen honning fra bistaderne bagved, udvalgte varer fra Tekstilmuseet, hærvejsøl og hærvejssalt. Vi har også et godt udvalg af bøger om museet og egnen, hvis du skulle være nysgerrig efter at vide endnu mere.

Når du er færdig på museet, kan du nyde din madpakke i læ i det fine spisehus – eller du kan gå en tur i den smukke skov, og forestille dig hvordan det hele så ud, før den kom til, eller hvordan det har været at være skovrider.

Åbningstider
Åbningstider 1. september – 31. maj
Mandag-onsdag: lukket
Torsdag: 11:00 - 15:00
Fredag - lørdag: lukket
Søndag: 12:00 - 16:00

Åbningstider 1. juni – 31. august
Mandag – tirsdag: lukket
Onsdag-torsdag: 11:00 - 15:00
Fredag: lukket
Lørdag - søndag: 12:00 - 16:00

Vester Palsgaard Skovmuseum - en del af Museum Midtjylland.

Vælg mellem 406 sommerhuse Vælg mellem 10 tilbud

Andre artikler om Midtjylland

Vis alle artikler om Midtjylland