Museum Jorn
Museum Jorn
Museum Jorn, Gudenåvej 7-9
8600 Silkeborg
86825388
Vælg mellem 231 sommerhuse

- Enestående samling af Asger Jorns egen kunst

Museum Jorn rummer de samlinger, der blev skabt af Asger Jorn fra begyndelsen af 1950'erne og frem til hans død i 1973 og som siden er fordoblet. Museum Jorn samlingen er blandt de to største donationer af kunst i Danmark.

Museet omfatter derfor ikke bare den største eksisterende samling af Jorns egne værker, men også tusindvis af malerier, skulpturer og værker på papir af andre kunstnere – dels fra Cobra og dels ældre, internationale kunstnere, der inspirerede Jorn, eller som kunstnerisk stod for det samme, fx Max Ernst, Francis Picabia, Fernand Leger og Man Ray.

Jorns vision med samlingen i Silkeborg var at dokumentere surrealismen og den spontant-abstrakte kunsts udvikling i Europa samt sikre samlingen offentlig tilgængelighed. Med sin generøse gave placerede Jorn Silkeborg centralt på den internationale kunstscenes landkort.

Museum Jorn ønsker at appellere til et bredere publikum samtidig med, at alle får mulighed for yderligere fordybelse i Jorns værk og forskningen i hans kunst. Den besøgende vil blive mødt af et introduktionsrum, som sætter Jorns kunst og liv ind i en sammenhæng.

Museum Jorn vil fremover udfordre sin gængse rolle, og mange nye tiltag er en del af strategien om at leve op til Jorns visioner for museet og for at formidle den kunstner, der anses for at være Danmarks mest betydelige i det 20. århundrede.

Museum Jorn ønsker hjerteligt velkommen.

Vælg mellem 231 sommerhuse

Andre artikler om Silkeborg

  • Sommerhus Silkeborg

    Silkeborg er et dejligt sommerhusområde i Søhøjlandet. Her er rige muligheder for vandre- og cykelture, lystfiskeri og også for en tur til ”stranden” eller rettere sagt til bredderne på de naturskønne søer. Besøg AQUA, sejl en tur med ”Hjejlen”, nyd freden i Søndergaards Have eller tag på shopping i Silkeborgs hyggelige bymidte.
    Dejligt feriehus til 4 personer, naturskønt beliggende direkte ned til Gudenåen med fiskeret, 6 km fra Silkeborg centrum.