Minibyen Sæby
Solbæksvej 39
9300 Sæby
98 46 36 95
Vælg mellem 67 sommerhuse

Minibyen Sæby blev startet i år 2000 af en gruppe pensionister. Der er nu ca. 80 medlemmer, hvoraf 8-10 er aktive og arbejder hver dag. Vi har nu bygget ca. 65 huse foruden kirken, som er 5,3 m. lang og 3 m. høj.

Husene, som vi bygger i skala 1:10 bliver skabt i værkstedsbygningen, som er en 170 m2 stor bygning. Da vi startede, holdt vi til i Pindborggade i kælderen til en transformatorstation. Der var småt med plads, men vi fik så også lov til at låne et tidligere pumpehus, som havde været anvendt af Sæby vandværk. Det var i en sørgelig forfatning, men vi fik det repareret efterhånden.

Det gik nogenlunde med værkstedsplads, selvom det var småt; men det vi manglede mest var plads til at stille husene op uden- dørs. Vort mål var at placere husene i rigtigt gademiljø, med brolagte gader og med små træer og buske.

Det fik vi en chance for at realisere, da vi fik lov til at flytte her til Solsbækvej 39. Her kan vi stille husene ud efterhånden som de bliver færdigbygget.

I værkstedet har vi god plads til alle gøremål. Her bliver fremstillet mursten, teglsten, rygningssten og munke- sten af ler fra Volstrup Teglværk, iblandet en smule keramisk ler. Vi er så heldige at Volstrup Teglværk brænder stenene for os.

Maskineriet er stadig det gode gamle, som er fremstillet af en gammel kødhakker med vinkelgear og en lille el-motor. Værkstedet er delt i 2. Det uopvarmede grov-værksted, hvor Soklerne og kernerne bliver fremstillet, og det "pæne" værksted, hvor detailerne bliver fremstillet, og hvor husene bliver bygget.

Vi forsøger at bygge husene som de så ud omkring år 1900. Det er vort mål at opføre hele Sæbys gamle bydel, også incl. havnen med det gamle værft.

Jernbanen med sporet ned til havnen skal også med, og på sporene skal være de gamle lokomotiver og godsvogne. I havnen skal ligge de gamle velkendte fiskekuttere, måske nogle af dem, der sejlede flygtninge til Sverige under Anden Verdenskrig.

Vælg mellem 67 sommerhuse

Andre artikler om Sæby

 • Sommerhus Sæby

  Sæby er et fredeligt og naturskønt område, hvor I finder en række skønt beliggende sommerhuse. Her er en række børnevenlige strande og et charmerende købstadsmiljø med super gode muligheder for shopping. For lystfiskere er Sæby det rene eldorado.
  Dette lækre luksusferiehus til 7 personer ligger ved Sæby Strand, og har en skøn havudsigt.
 • Sommerhus Sæby uge 30

  Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Sæby uge 30. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus her på siden.
 • Feriehus Sæby Danmark

  Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et feriehus Sæby Danmark. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus hos os.
 • Sommerhus Sæby Søbad

  Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Sæby Søbad. Du finder nemt finde det helt rigtige sommerhus hos os.
Vis alle artikler om Sæby