Majbølle Mølle
Majbølle Byvej 82
4862 Guldborg
51 20 71 52
Vælg mellem 2 sommerhuse

Majbølle Mølle

Majbølle Mølle er opført år 1896:

 • Hollandsk vindmølle med galleri
 • Undermølle i grundmur med gennemkørsel
 • Ottekantet overmølle i træ beklædt med spån
 • Hatten er løgformet og beklædt med spån
 • Vingerne har hækværk til sejl
 • Møllen krøjes med stjert

Bygget som kornmølle og i drift indtil 1982. Majbølle Mølle står højt og flot
ved frakørslen til Guldborg fra E47 (Farø-motorvejen) ca. 2 km. fra Guldborgsund-tunnelen. Den er både et historisk mindesmærke og et spændende turistmål.

Oprindelig var Majbølle Mølle en stubmølle og fungerede som sådan fra
1612 til 1896. Men med udviklingen fulgte også ønsket om en mere effektiv og tidssvarende mølle, og resultatet blev den nuværende Hollændermølle. Møllen var i funktion indtil 1982, hvor den blev overdraget til Majbølle Møllelaug og med sognepræst Lars Graff Nielsen i spidsen blev møllen restaureret og derefter genindviet i 1989 af Prins Henrik.

I forrummet er der en udstilling af gamle markredskaber, og på mølleloftet (andet stokværk) finder man en udstilling om møllens restaurering. Selve kornmagasinet fungerer i dag som møderum og udstillingsrum, og som café i forbindelse med møllens forskellige aktiviteter, herunder julemarkedet og særlige tema-arrangementer.
MajbølleMøllelaug består af en bestyrelse og godt 150 medlemmer, der sørger for vedligeholdelse og renovering af møllen. Møllen lejes også ud til medlemmer, der ønsker at holde en fest eller et møde i særlige historiske omgivelser. Møllen ejes af den selvejende institution Majbølle Møllelaug.

Vælg mellem 2 sommerhuse

Andre artikler om Lolland

 • Sommerhus Lolland

  Lolland er et naturskønt og populært område som byder på flere hundrede skønt beliggende sommerhuse. Glæd jer til dejlige strande, rejs tilbage til Middelalderen, ta' på safari og besøg et af Danmarks mest populære badelande, Lalandia.
  Sommerhus til 6 personer med spabad beliggende i Nysted på Lolland.
 • Sommerhus Lolland privat leje

  Glæd dig til et afslappende ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Lolland privat leje. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus hos os.
  Emne nr. 160-F0103
Vis alle artikler om Lolland