Læsø Salt
Hornfiskrønvej 3
9940 Læsø
98491355
Vælg mellem 180 sommerhuse

Læsø Salt – et historisk naturprodukt

På Læsø går saltbisserne og syder salt, som de gjorde det i middelalderen. De bruger igen naturens egne råstoffer - det super saltholdige grundvand og brænde fra de genrejste skove.

Vi fortæller gerne de besøgende om saltets tilblivelse og den helt enestående bondeindustri, som saltsydningen udgjorde på Læsø i mere end 500 år.

Vi er dog som nordjyder ikke meget for selv at kalde Læsø saltet verdens bedste, selvom det ligger os lige på tungen, men vi er ikke i tvivl om, at det er salt i verdensklasse.

Ved at syde saltet i åbne jernpander ved lave temperaturer fremkommer de sprøde og porøse krystaller, som smelter på tungen. Det naturlige indhold af mineraler, sporstoffer og jod efterlader en smag af hav, sommer og sol.

Vælg mellem 180 sommerhuse

Andre artikler om Læsø

 • Sommerhus Læsø

  Læsø er den største af øerne i Kattegat, og er populært ferieområde og udflugtsmål. Her findes et mindre antal skønt beliggende sommerhuse. Der er flere dejlige strande på Læsø; Vesterø strand er særligt børnevenlig på grund af sit lave vand. Besøg også naturområdet Rønnerne og Saltsyderiet og se de særlige tage af tang, som førhen var meget udbredte på Læsø.
  Hyggeligt sommerhus til 8 personer beliggende på Læsø med et stort udendørs spabad.
 • Sommerhus Læsø privat weekend

  Glæd dig til et skønt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Læsø privat weekend. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus hos os.
  Emne nr. 090-55235
 • Sommerhus Læsø privat billig

  Glæd dig til et uforglemmeligt ophold sammen med familie eller venner i et sommerhus Læsø privat billig. Du kan uden problemer finde det helt rigtige sommerhus hos os.
  Emne nr. 090-79173
Vis alle artikler om Læsø