Koldkrigsmuseum Langelandsfort
Vognsbjergvej 4b
5935 Bagenkop
2075 2929
Vælg mellem 599 sommerhuse Vælg mellem 3 tilbud

Kom tæt på den kolde krig på Langelandsfortet

Hvor stort er toilettet på en ubåd? Hvordan arbejdede spionerne under den kolde krig? Hvor høj var Berlinmuren? Og var der virkelig planer om at kaste en atombombe på Langeland, hvis den kolde krig var blevet varm?

Få svarene på Koldkrigsmuseum Langelandsfort, hvor du kan gå ombord på én af de sidste aktive danske ubåde, komme tæt på den kolde krigs spioner eller gyse ved tanken om truslen om atomkrigen i fortets nyeste udstillinger.

Som det eneste museum i Skandinavien udstiller koldkrigsmuseet desuden en hel sektion af den originale Berlinmur, der indtil 1989 stod på Potsdamer Platz.

Langelandsfortet blev bygget i 1952-53, og har siden 1997 fungeret som museum. I dag er det muligt at komme tæt på fortets fire 150 mm kanoner, gå ombord på den danske minestryger Askø eller kigge ned i cockpittet på et af de legendariske sovjetiskproducerede MiG-23 fly.

Gå også på opdagelse i fortets ammunitions- og kanonbunkere, der huser nye udstillinger om den militære trussel mod Danmark, spionage og propaganda under den kolde krig og det civile beredskab. Se f.eks. det nødstudie, som Danmarks Radio skulle have sendt fra i en sikret bunker hvis 3. Verdenskrig var brudt ud…

I løbet af sæsonen inviteres fortets små gæster til særlige Børnedage, og i juli og august tilbyder vi rundvisninger på dansk og tysk, der er gratis når entreen er betalt.

På udvalgte dage er det også muligt at få en tur på larvefødder i en pansret mandskabsvogn af typen FV-432. Det koster 50 kr pr. person (udover entré).

Børnedage: Hver tirsdag i skolernes sommerferie samt tirsdag og torsdag i efterårsferien (Det koster 20 kr at være med)

Gratis danske rundvisninger: Hver onsdag og torsdag i juli, kl. 14-15.30.

Vælg mellem 599 sommerhuse Vælg mellem 3 tilbud

Andre artikler om Langeland

  • Sommerhus Langeland

    Langeland er den største af de dejlige øer der findes i Det Sydfynske Øhav, og er et populært områder der byder på hundredevis af skønt beliggende sommerhuse. Her er et stort udvalg af børnevenlige strande og rigtig gode muligheder for lystfiskeri. Besøg også Langelandsfortet, herregården Skovsgård og se de vilde heste.
    Lækkert træsommerhus til 8 personer beliggende i Bukkemose på Langeland.
  • Sommerhus Rudkøbing uge 30

    Et sommerhus Rudkøbing uge 30 er den fuldendte ramme om et uforglemmeligt ophold sammen med familie eller venner i et af de mest populære ferieområder i Danmark.
    Sommerhus Rudkøbing uge 30 Emne nr.: 130-G10907