Besøg den gamle kongeby Kolding i miniature format

Kolding Miniby blev grundlagt i 1996 med det formål at opbygge Kolding, som det så ud omkring 1860-1870 i modeller i målestoksforholdet 1:10.

I dag er der færdigbygget mere end 350 bygninger, som udgør ca. 45% af den daværende bebyggelse. Minibyggerne arbejder ihærdigt og frivilligt på den store opgave. Bindingsværk og tegl, vinduer og porte fremstiller vi selv, ligesom tegninger til byggeriet bliver lavet på tegnestuen pr. håndkraft efter de gamle traditioner, men der bruges også computer.

De færdigbyggede huse følger et nøje planlagt forløb, for at skabe en sammenhæng i gadeforløb, så gæsterne bedre kan få en fornemmelse af den gamle kongeby. Kronen på værket er selvfølgelig Koldinghus, som knejser over byen.

Kolding Kommune har stillet en passende grund til rådighed for udflytning af Kolding Miniby. Nemlig i Geografisk Have. Første spadestik blev taget den 16. november 2010, og Kolding Miniby blev indviet den 29. juni 2012 af borgmester Jørgen Petersen. Den røde snor blev klippet med en minisaks, og miniborgmester Jørgen Asmussen overdrog derefter minibyens nøgle til Koldings Borgmester.

Sponsorer køber vore huse, hvilket giver os mulighed for at købe materialer til byggeriet. Dertil kommer frivillige bidrag fra vore gavmilde gæster.

Vælg mellem 32 sommerhuse Vælg mellem 8 tilbud

Andre artikler om Binderup Strand

  • Sommerhus Binderup Strand

    Binderup Strand er især kendt for sin børnevenlige strand. Her kan I roligt slippe børnene løs og slappe af på stranden, mens de leger i det fine sand, samler skaller eller sopper i vandkanten. Vandet ved kysten er lavt, vandkvaliteten i top, og det samme er naturen og miljøet omkring selve stranden. Kvaliteten er så høj, at det eftertragtede Blå Flag pryder stranden.
    Pænt sommerhus til 6 personer beliggende i det attraktive ferieområde Binderup kun 100 m fra en skøn børnevenlig badestrand.