Asaa Havn og Havnemuseum
Havnegade 50
9340 Asaa
98851512
Vælg mellem 38 sommerhuse

Oplev den afslappede atmosfære på havnen

Historien om Asaa havn og strand finder sin begyndelse tilbage i 1776. Asaa var egentlig ikke en havn, men et udskibningssted. Store handelsskibe fra Norden og England ankrede op ud for Asaa og små joller sejlede varer til og fra kysten.

I 1878 anlagde man en mole, hvor skibene kunne lægge til, men så begyndte problemet med tilsanding. I 1908 byggede man en fiskerihavn, på spidsen af molen, og dermed blev Asaa havn til en Ø-havn, der har fået sin nuværende udformning ved knopskydning, skabt i samspil af tiders byggeaktivitet og naturkræfter.

Arne Hjelm Christensen, der er stifter og grundlægger af Asaa havnemuseum overtog familiens fiskerhus i 1960, og brugte en del af det som depot. Da Arne blev ansat som havnefoged i 1970, fik han bedre mulighed for at indsamle genstande, og tanken om et
museum begyndte at tage form.

I første halvdel af 1970-erne var der gode tider for fiskeriet, og meget af det gamle blev kasseret. Ligeledes når nogen flyttede fra deres fiskerhuse, eller en båd skulle hugges op, sikrede Arne sig mange interessante effekter. Efter 22 år som havnefoged gik Arne i 1992 på efterløn og begyndte at indrette sit gamle fiskerhus som museum.

Mange nysgerrige kiggede indenfor og Arne begyndte at tage entre. I årene herefter er museet flere gange blevet udvidet, bl.a. er en forstavn og et styrehus tilføjet som udbygninger.

Vælg mellem 38 sommerhuse

Andre artikler om Øster Hurup

  • Sommerhus Øster Hurup

    Øster Hurup er et af de mest eftertragtede områder langs den jyske østkyst. Glæd jer til en dejlig strand eller ta’ en tur i badeland. Besøg Lille Vildmosecentret, som byder på mange spændende oplevelser for hele familien. Se også hvordan man laver salt over åben ild i Mariager Saltcenter. Øster Hurup er et skønt område med masser af ferieoplevelser.
    Flot og moderne sommerhus til 6 personer på en fin havegrund uden for feriebyen Øster Hurup, som byder på både spa og sauna.
Vis alle artikler om Øster Hurup