aabenraa veteranbane
Aabenraa Veteranbane
Jernbanegade 2
6200 Aabenraa
74627420
Vælg mellem 138 sommerhuse Vælg mellem 7 tilbud

Skinnecykling hos Aabenraa Veteranbane!

Tag hele familien med til Aabenraa og få en spændende og anderledes oplevelse:

Skinnecykel-turen foregår på jernbanestrækningen Aabenraa – Rødekro, som løber igennem en smuk natur med skov, sø- og engområder.

Jernbanestrækningen blev åbnet for togtrafik 12. september 1868. Persontrafikken på banen blev indstillet 23. maj 1971; men i en del år var der fortsat godstrafik på banen, indtil denne i 1990erne blev lukket for al togtrafik.

Turen udgår fra Aabenraas gamle jernbanestation, som nu er blevet til BANEGÅRDEN – KUNST OG KULTUR, et kulturudstillingshus, som også er et besøg værd. Her kan man året rundt se skiftende kunstudstillinger og købe forskellige slags brugskunst.

BANEGÅRDEN – KUNST OG KULTUR administrerer udlejningen af skinnecyklerne.
Adresse: Jernbanegade 2, 6200 Aabenraa
Telefon:74 62 74 20

Skinnecykel-sæsonen starter i slutningen af marts og varer til midten af oktober. I skolernes sommer- og efterårsferie cykles der hver dag undtagen om mandagen, hvor også BANEGÅRDEN – KUNST OG KULTUR er lukket. I resten af sæsonen cykles der kun lørdag og søndag.

Fra startstedet kan der cykles til Rise Trinbræt kort før Rødekro – en tur på ca. 6 km hver vej. En kortere tur – ca. 2,5 km hver vej – går til Ulvekule ved Vestersø.

Ved begge vendepunkter er der en lille rasteplads med borde og bænke, hvor man kan parkere skinnecyklen, og fra Ulvekule kan man til fods besøge den idylliske Vestersø med svaner og andre vandfugle. Ved søen findes en grillplads med borde og bænke.

Kort sagt:
Den smukke natur langs banestrækningen danner den perfekte ramme om en familieskovtur med madkurven, og fra en skinnecykel opleves turen på en usædvanlig og spændende måde.

Se mere om skinnecykling hos Aabenraa Veteranbane på foreningens webside.

Vælg mellem 138 sommerhuse Vælg mellem 7 tilbud

Andre artikler om Aabenraa

  • Sommerhus Aabenraa

    Her venter dejlige strande med fint sand og lavt vand, omgivet af skøn natur. Der er rigtig gode muligheder for shopping i Aabenraa, Sønderborg og Flensburg. Besøg FN Museet i Padborg, og få de spændende fortællinger om de mange missioner, Danmark har deltaget i. Tag også en tur på skinnecykler med Aabenraa Veteranbane.
    Kvalitetsferiehus til 5 personer er omgivet af den skønne natur med udsigt til Aabenraa Fjord. En oase af fred og ro.