Museumscenter Hanstholm
Museumscenter Hanstholm
Molevej 29
7730 Hanstholm
97 96 17 36
Vælg mellem 1.616 sommerhuse

Besøg Museumscenter Hanstholm og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.

Under 2. Verdenskrig opførtes i Hanstholm Nordeuropas stærkeste fæstning som et led i Hitlers “Atlantvold”. Da krigen sluttede dækkede den et areal på 9 km2 og havde en besætning på mere end 3.000 mand.

Besøg den enestående museumsbunker, der under krigen rummede en af de mægtige 38 cm kanoner. Batteriet i Hanstholm skulle sammen et tilsvarende batteri i Kristiansand kunne spærre indsejlingen til Skagerrak for engelske skibe.

Oplev den enorme museumsbunker, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. Se også de mange interessante udstillinger i bunkeren.

Ved bunkeren er en ny og smuk udstillingsbygning, som i 2002 blev indviet af Dronning Margrethe II. Bygningen rummer en spændende udstilling om “Atlantvolden”s historie og våben.

Museumsbunkeren er i dag omgivet af fredfyldt natur, hvor man kan nyde den medbragte madkurv.

Glem ikke at tage en tur gennem en del af batteri-området med det gamle ammunitionstog, som kører gennem nogle af batteriets store bunkere.

Det gamle ammunitionstog kører hver dag i sommermånederne og uge 42 eller efter aftale.

Vælg mellem 1.616 sommerhuse

Andre artikler om Thy

  • Sommerhus Thy

    Fantastiske Nationalpark Thy, Danmarks første havbad i Vorupør, levendegjort Middelalderliv i Spøttrup samt spændende og lærerige aktiviteter i JyllandsAkvariet, hvor I kommer helt tæt på det maritime liv. Alt dette kan opleves på en ferie i dejlige Thy.
    Lækkert arkitekttegnet feriehus til 8 personer, er opført med inspiration i "de sorte huse", som er et af Aggers meget berømte vartegn.
  • Privat sommerhusudlejning Hurup

    Glæd dig til et dejligt ophold sammen med familie eller venner i et privat sommerhus til leje Hurup. Du kan så let som ingenting finde det helt rigtige sommerhus hos Feline.