Danmarks Sukkermuseum
Danmarks SukkerMuseum
Løjtoftevej 22
4900 Nakskov
54 92 36 44
Vælg mellem 412 sommerhuse

Oplev Danmarks eneste SukkerMuseum

Det er ikke en tilfældighed at museet er placeret på ’Sydhavsøerne’. Her har sukkerfremstilling haft en væsentlig rolle i gennem mere end 100 år, og mere end halvdelen af befolkningen har på en eller anden måde været tilknyttet dette erhverv.

Den første sukkerfabrik i Danmark, blev opført i Odense i 1872 og kort efter, blev der opført en sukkerfabrik på Lolland. I dag findes der kun to sukkerfabrikker i Danmark, hvoraf den ene er beliggende nær museet i Nakskov.

Sukkermuseet, der blev stiftet i 1999, viser et bredt udsnit af effekter fra de tidligere i alt 9 fabrikker. Derudover belyses i en særudstilling importen af arbejdskraft fra Sverige og Polen til at klare lugearbejdet i roemarkerne. Muset råder desuden over mange gamle film om roedyrkning og sukkerfabrikation.

Hvert år modtager sukkerfabrikkerne store mænger kalksten fra Gotland, heri er er der fundet fossiler som også kan ses på museet.

Danmarks Sukkermuseum
Vælg mellem 412 sommerhuse

Andre artikler om Nakskov

  • Sommerhus Nakskov

    Hos Feline finder du altid det største udvalg af skønt beliggende sommerhuse Nakskov. Bestil enkelt og sikkert online eller kontakt os hvis du har spørgsmål.
    Hyggelig lejlighed til 2 personer i Nakskov, kun et stenkast fra havnen.